Söndag kväll den 17 oktober och måndagen den 18 oktober 2021: Tillfällig gäst


 Kära dagbok…

Katten Lucifer utsträckt i soffan

Lugn söndag även för Lucifer.

Söndagskvällen efter middagen förflöt lugnt. Som vanligt sprang klockan iväg och plötsligt var det dags för kvällens – veckans (?) – TV-höjdpunkt: Manhunt. Jag tror att det var Nillan som tipsade mig om den brittiska kriminalserien och jag hoppade in nånstans mitt i första avsnittet. Det hela är mycket spännande och obehagligt. Poliserna jagar en man som ägnar sig åt inbrott hos och övergrepp på gamla människor. Igår var det tredje delen och jag tror att det nästa gång är den fjärde och sista.


Lucifer
låg i soffan medan vi tittade,
men nåt sällskapslejon är han inte precis. Han sov och vände mest ryggen till.

∼ ♦ ∼

Domkyrkotornen i morgonsol

Solig och kall morgon.

Måndagsmorgonen var först mörk och kall, sen solig och kall. Det blev en frisk promenad upp till jobbet. Vid S:t Eriks torg ropade nån god morgon till mig. Det var H i Servicecenter, så vi tog sällskap. Promenaden blev ännu roligare då och starten på arbetsdagen bättre.

Idag hade jag många möten, men ett hade jag fått löfte om att ”slippa”. Mina nya arbetskamrater är väldigt lyhörda. Vi kör fortfarande en del möten via Zoom och ibland blir det både Zoom och live, inte alltid optimalt med rundgång och annat tekniskt strul. Just idag var det väldigt praktiskt med Zoom eftersom vissa av oss kände sig risiga och inte kunde vara på jobbet, fast ändå jobba hemifrån.

Jag hade glömt göra matlåda igår kväll, så det var tur att jag vaknade tidigt i morse. Snodde ihop ett par mackor och la dem, ett äpple (som visade sig vara ruttet inuti) från Slottsträdgården (vi fick av Annas snälla mamma igår) och tre små tomater i lådan. Det fick räcka. I morrn har jag en lunchdejt med K, så ingen insats krävs. I kväll skulle jag äta kalkonkorvar med bröd. Fästmön var gullig nog att ta fram dem ur frysen. Matlåda och korvar var inte det enda jag hade glömt i morse. Jag hade även glömt att ta min Pro Viva-hutt. Ja ja, det blir så där ibland. En strulig start på en dag, som sen blev bättre till viss del.

Bitmoji Tofflan hand i ansiktet

Nej, det blev ingen ny mobil idag.

Efter lunch skulle jag få min nya jobbmobil och i samma veva passade jag på att ställa några frågor om min nya jobbdator. Bara det att installationen av den nya telefonen visade sig inte kunna börja påbörjas förrän långt senare på grund av en akut insats. Och det funkade inte eftersom jag hade möten resten av eftermiddagen. Vi blev nämligen tvungna att fortsätta ett möte från förmiddagen klockan 14. Nu har jag bokat upp en ny tid för mobilinstallation och det blir först den 26 oktober. En får lära sig att ta det lugnt på jobbet och inte hetsa upp sig över sånt en inte rår på. Dagens sista möte började klockan 15 och pågick till över 16. Sen var det dags att packa ihop, ungefär.

På torsdag åker jag till Gimo herrgård med min nuvarande enhet för verksamhetsplanering. Min ordinarie chef berättade att han betalar för min vistelse där. Det fick mig att fundera lite om jag verkligen ska åka med. Har jag där att göra? Kan jag tillföra nåt? Jag är ju bara en tillfällig gäst där också, förutom i verkligheten rent generellt…

∼ ♦ ∼

I kväll jobbar Anna igen och jag har använt ugnen för mina kalkonkorvar.  Gymnasisten har fått pannbiff med tillbehör av sin mamma (bara att värma i micron; maten alltså, inte mamman).

Kalkonkorv med bröd räksallad o bostongurka

Jag har använt ugnen.


Nu ska jag läsa min bok på gång – se ovan! –
(har cirka 100 sidor kvar). Jag har redan valt vilken bok jag ska läsa efter den. Även där är temat vänskap. Vidare ska jag prova päronqwarj. Anna meddelade per sms att den senare (ingen äter väl böcker?!) smakade konstgjort

∼ ♦ ∼

I morrn är det min pappas födelsedag. Han skulle ha fyllt 94 år, men han blev inte ens 79. En vacker dag mitt i sommaren 2006 drunknade han. Den tillfällig gäst i verkligheten även han. Den här veckan blir det därför åter ett besök i Domkyrkan för att tända ljus.

Ett ljus för mamma 13 okt 2021

I morrn blir det ett ljus tänt för pappa i Domkyrkan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag kväll den 17 oktober och måndagen den 18 oktober 2021: Tillfällig gäst

 1. Det verkar vara full aktivitet hos er på jobbet – jag har nog inte så mycket möten men förstår det är trevligare och mer praktiskt att vara på plats.

  Neeej, den serien har jag inte hör talas om 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja många möten är det och just nu möten som är både live och digitala, vilket blir lite krångligt i vissa lägen. Jag skulle kunna jobba mer på distans, men även om jag har en ny dator är det tungt att bära den och allt som hör till den.

   Jaså! Jag var så säker på att det var du som hade tipsat om serien… 🤔

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.