Söndag kväll den 8 augusti och måndagen den 9 augusti 2021: Snart halvvägs och svullandet fortsätter


 Kära dagbok…

GT på bricka med rosa klocka

Jävligt skönt att ta sig en GT sent på söndagskvällen.

Idag är det måndag och jag gick in på min tredje fjärde (jag kan inte räkna så bra) semestervecka av totalt sex. Det känns väldigt skönt att ha så mycket ledig tid kvar, för jag har som sagt fått mycket att tänka på och jag är väldigt trött efter en kämpig, längre period på jobbet. Lustigt nog har jag idag på olika sätt haft kontakt med tre kollegor på min ordinarie avdelning. Tre riktiga pärlor som jag saknar. Annars saknar jag ingenting, men bävar för årsskiftet som jag vet kommer snabbare än en tror.

Men nu har jag semester och även om jag jobbade lite igår kan jag ställa jobbet åt sidan. Det kändes faktiskt jävligt skönt, på ren svenska, att kunna ta sig en fin GT sent igår kväll till två avsnitt av Morden i Helsingör på TV4 Play. (Ja vi kollade även kommande torsdags del som är säsongsavslutning.) Men först åt vi. Jag åt rester igen, för tredje kvällen i rad grillad kyckling och potatisgratäng. Det var helt OK, fast nu äter jag nog inte det på ett tag…

Kyckling potatisgratäng sallad rödvin

För tredje kvällen i rad, dock kompletterat med grönsaker.

∼ ♦ ∼

Hallontårtbit

Vi fick hallontårta…

Semestersvullandet har fortsatt även idag. Jag ringde Annas snälla mamma på förmiddagen och hon bjöd över oss på eftermiddagsfika. Det var inte vilken fika som helst heller utan vi fick hallontårta. Bland annat… Vi kom inte tomhänta i alla fall. I min ryggsäck hade jag en liten present med från Visby. Och så fick jag hjälpa min ”svärmor” med några telefonsamtal och några saker via hennes dator. Vi tackade ja till en lagerhylla som Fästmön tror att hon ska kunna pressa in i en klädkammare i Pojkrummet, men hyllan får stå kvar tills vidare eftersom den behövs för lagring ett tag framöver.

Anna lånade en ryggsäck också för hon ska ut till ett friluftsområde och bo i stuga från i morrn till torsdag tillsammans med sin äldsta dotter. Jag får den stora äran att skjutsa ut dem, men hem får de ta sig själva.

Räkstubbe och öl

Det blev inte kyckling i kväll utan räkstubbe och öl.

Det här betyder att jag får två halvdagar, en heldag och två nätter för mig själv – eller med Tisslingarna, förstås. Det känns som en evighet med me-time, men den tiden går fort, vet jag. Anna har familjeaktiviteter den kommande helgen, så då ses vi inte heller så mycket. Sen får jag ännu mer tid för mig när jag sätter mig i bilen och kör söderut igen, kanske redan till helgen. Det är roligt att tillbringa tid med goda vänner som inte bara vill träffa en utan som upplåter sitt fina gästrum till en. Vi får se vad som funkar, detta ska det telefoneras vidare om.

I kväll var vi och handlade lite, Anna till sin stugvistelse, jag till vår middag. Det blev räkstubbe med var sin öl. Riktigt mäktigt och gott.

Men tro nu inte att jag svälter ihjäl bara för att Anna åker bort och inte har koll på mitt ätande. Jag har två middagar bokade med goda Uppsalavänner. Jo, jag har goda vänner även här i stan.I morrn blir det thailändskt och på onsdag libanesiskt. Jag känner hur mycket jag har saknat att träffa folk, särskilt goda vänner, som sagt.

∼ ♦ ∼

I kväll läser jag en stund i min bok på gång innan vi ser När vargen kommer klockan 21. Undras vem jag blir tokig på i programmet i kväll…

Jag har fortfarande känning av venen i högerbenet, men behandlar den med Linnex och inflammationen hålls på så vis hyfsat i schack.  Blodförtunnande undviker jag helst, det kan få såna konsekvenser.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 8 augusti och måndagen den 9 augusti 2021: Snart halvvägs och svullandet fortsätter

 1. Det kan vara skönt med lite ensamtid också, även om jag gillar att hänga med min kära så uppskattar jag att vara själv hemma. Det verkar som du ändå har trevliga saker att göra under tiden 🙂

  Oj, är inte ”vargen kommer” slut än… ja, men snart får du upplösningen !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   När en är sambo (jag har ju två sambor) är det sällan en får ensamtid och då uppskattar den desto mer – även om en också saknar samborna, förstås.
   Nej, det är två avsnitt kvar av Vargen. Nu har det skett en del… förändringar i serien… Mycket bra serie, men det vet du ju som har sett hela.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.