Vit krypta


Ett inlägg om den första delen i en serie om enäggstvillingarna Alex och Dani.Mariette Lindsteins bok Vit kryptaJag har slukat och läst samtliga hittills utkomna sektböcker
av författaren Mariette Lindstein. Men så upptäckte jag två böcker som ingår i en egen serie, en serie om enäggstvillingtjejerna Alex och Dani. Jag köpte böckerna i pocket till mig själv under min första sommarsemestervecka. Nu har jag läst den första delen, Vit krypta. Boken kom ut 2018.

Alex och Dani är verkligen oskiljaktiga sen deras föräldrar har övergett dem – för en sekt. De har starka band sinsemellan, men till sitt stöd även mostern Anita, som är totalt olik sin tvillingsyster, tjejernas mamma. Under midsommarnatten när Alex och Dani är 22 år kidnappas/försvinner Dani. Alex är otröstlig och vill inte ge upp sökandet, trots att omgivningen tycker att hon ska göra det eftersom Dani troligen är död. Efter ett sammanbrott och en sjukhusvistelse tar sig Alex i kragen. Hon fixar ett välbetalt jobb hos Ash & Coal. Men hon ger inte upp sitt sökande efter systern. Det händer märkliga saker och Alex får för sig att en sekt har tagit Dani. Och Dani befinner sig i en sorts vit krypta…

I den här boken är vissa personbeskrivningar riktig närgångna och obehagliga. Antalet sexskildringar ökar mot slutet, så den som är pryd bör känna till detta i förväg. Det kryper i mig tidigt när en del personer skildras samtidigt som min empati för Alex ökar. Frågan är om nån annan än hon vill att Dani ska hittas och vem kan Alex lita på? Det blir ett uns tjatigt när författaren blandar in sekter i berättelsen igen, men tro det eller ej – det funkar även den här gången.

Det här är en riktigt spännande första del i serien Pilgrimsfalkens väktare och jag ska givetvis läsa uppföljaren Sprickor i jorden senare.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.