Lördagen den 7 augusti och söndagen den 8 augusti 2021: Helg fast vardag igen


 Kära dagbok…

Tömma kattpottor, sopa, fylla och tömma diskmaskin, tvätta, gå med sopor… Det är helg fast som vardag igen. Inte har jag direkt saknat sysslorna i första meningen på det här inlägget, men om det inte vore för vardagar skulle jag inte uppskatta de andra dagarna lika mycket.

Nu har jag fått en hel del att tänka på också. Inte precis det jag önskade för andra halvan av min semester, men som bekant är livet inte förutsägbart. Händelser och människor ändrar sig. Det måste även jag göra för att överleva.

Det var lite skönt att ha en del av eftermiddagen och kvällen för mig själv igår. Eller… jag var ju inte helt på egen hand, Tisslingarna var här. Jag åt rester uppvärmda från fredagen med ett glas rött medan Citrus åt sin mat på Minis plats. Ibland får hon liksom nog av sin bror Lucifer. Han hade ätit både sin och hennes mat innan.

Efter maten parkerade jag mig i fåtöljen för att läsa min bok på gång. Kaffe var upphällt i muggen och en berest chokladkaka framtagen. Men så kom Fästmön hem och vi såg en film som berörde mig starkt i stället.

∼ ♦ ∼

Sopberg i hallen

Det här lilla sopberget kånkade jag jag till soprum respektive garage.

I morse fortsatte vardagen fast det var söndag. Jag sopade, tömde kattpottor, tömde diskmaskinen och släpade ner ett sopberg både till soprummet och garaget. Har knappt varit här två dygn och är redan less.

Så det var lika bra att forsätta med vardagen på söndagen och jobba en stund. Det har dykt upp ett problem på jobbmejlen och jag lyckades dessvärre inte lösa det.

Vädret var rätt dåligt idag, mest regn och ingen sol förrän på seneftermiddagen. Jag hade lust att göra nåt, rastlösheten föregår gärna ångesten i kroppen. Det blev inte mycket gjort alls. Inte ens en promenad.

 

Men ångesten kom aldrig. I stället har jag haft lite mindre ont i vänsterbenet, samtidigt som en ven har börjat ömma på högervaden. Orka ta blodförtunnande sprutor igen – jag kan ju inte ens ta dem själv…

Jag gosade med katterna, förstås, för det har jag saknat. Men jag tror inte att de har direkt saknat mig. Utom när det gäller mat, förstås. Lucifer gillar i alla fall att ligga på ”min” stol vid Annas köksbord i Djungelrummet. Där hänger duken ner så bra att han kan få vara ifred.

Lucifer tittar fram från köksstol under duk

Lucifer på mammisens stol.

∼ ♦ ∼

Vi har glott på två avsnitt av Morden i Helsingör på TV4 PlayJag har smockat i mig en massa godis. För det är jag väldigt bra på, oavsett om det är vardag eller helg. En superstar, helt enkelt.

Superstar Toblerone och godisskål

Jag är en superstar på att smocka i mig godis.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagen den 7 augusti och söndagen den 8 augusti 2021: Helg fast vardag igen

 1. Rexxie skriver:

  Kan du inte tjata till dig Xarelto i stället för Fragmin då? Tabletter….

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har inte fått Fragmin utan en annan sort (Arixtra) och svarar bra på den. Tabletter tar längre tid att verka och jag vill inte peta i mig mer än nödvändigt. Med Arixtra avgör jag själv längden på behandling (vanligen mellan 30 och 50 dagar). Jag får väl helt enkelt lära mig att ta dem själv, nån gång ska jag väl bli vuxen…

   Gilla

 2. Vardagen har sin charm den med (man måste iaf intala sig det 🙂 )

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.