Tisdag kväll den 25 maj och onsdagen den 26 maj 2021: Efter det hann jag…


 Kära dagbok…

Varma mackor med makrill ost och pizzakrydda

Tisdagmiddag.

Tisdagen blev späckad. Först var det åtta timmars arbetsdag, därpå lite, med betoning på lite, hushållsarbete. Nån storslagen middag varken orkade jag eller hade tid att fixa, så det fick bli tre varma mackor med makrill och ost. Gymnasisten hade mat i lådor som hans mamma hade fixat så att han bara kunde micra.

Efter maten hade jag en knapp timme ”ledigt”. Jag startade en diskmaskin och medan den gick läste jag lite i min bok på gång. Den närmar sig slutet nu och den är förstås väldigt spännande. Dels är det ett polisfall boken handlar om, dels en mycket gravid kvinna… Förhoppningsvis kan jag läsa ut boken i kväll. Igår hann jag inte, för klockan 19 – 21 var jag på styrelsemöte. Det var många frågor på en diger agenda, men stämningen i gruppen var god. Alla har en intention att göra det bästa av ibland svåra situationer.

Varukorg

En korg med mat till sjuklingen.

Efter mötet hann jag upp i lägenheten och gå på toa innan jag kastade mig i bilen för att hämta Fästmön vid Äldreboendet. Vi åkte därefter och handlade en korg med mat till vår sjukling. Mat och apoteksvaror avlämnades sedan hos den sjuk*. Nu får vi hoppas på snabbt tillfrisknande. Vi finns till hands för praktisk hjälp såsom inhandling och leverans av matvaror. Givetvis skulle vi vilja göra mer, vilket inte går i dagsläget.

Hemma var vi runt klockan 22. Både Anna och jag behövde då äta nåt. För min del blev det en skål med fil och bär. Jag känner mig lite halvklen idag, faktiskt, men jag tror inte det beror på måndagens spruta utan snarare att jag åt för dåligt igår. Jag är visserligen lågtempad och ligger vanligtvis under 36 grader i normaltemp. Idag var tempen lite förhöjd, men vi snackar inte feber alls.

Febertermometer 36 o 7

Inte direkt feber idag…

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan solbrillor

Ingen användning för solbrillor idag.

Idag har det varit riktigt skitväder hela dan. Det har regnat och blåst och termometern har knappt nått upp till tio grader. En har knappast haft nån nytta av solbrillor, men jag finns i alla fall som bitmoji med såna på.

Jag har haft möten i stort sett hela dan, men på förmiddagen hade jag ett glapp på 90 minuter och då hann jag jobba lite praktiskt samt grejsa med diverse verktyg och mallar. Jag var en aning spänd inför mitt första avstämningsmöte med min nya chef, men jag hade förberett mig genom att skriva ner några saker jag ville ta upp. En kvart var avsatt till avstämningen och det tycker jag var lagom längd. En ska liksom inte berätta sitt livs historia.

∼ ♦ ∼

I kväll behöver jag försöka äta nåt med substans. Anna har plockat fram kycklingschnitzlar som vi alla kan äta. Vi har en hushållsmaskin att hämta och elektronikskrot att lämna till återvinning (har lovat ta även grannens), men den hämtar vi i morrn när Anna är ledig och jag bara har två möten, ett kort på morgonen och ett tvåtimmars på eftermiddagen. Jag ska få ett nytt artikeluppdrag under morgondagen också. Men den här aftonen vill jag nog bara läsa…

∼ ♦ ∼

Och regnat har det gjort heeela dan…

Regnigt fönster

Regn hela dan…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.