Spring eller dö


Ett inlägg om fjärde delen i Doggerland-serien.Maria Adolfssons bok Spring eller döDen näst sista boken jag fick till födelsedagen i år 
är nu utläst. Av Annas snälla dotter och Boy Wonder fick jag Maria Adolfssons bok Spring eller dö. Tack raringar!

Det här är den fjärde delen i Doggerland-serien, en serie vi började läsa, Fästmön och jag, av en slump. En lycklig slump! Faktum är att en av oss sökte efter resor till Doggerland. Tyvärr är det en fiktiv plats.

Det är solig september och Doggerland ska ha Pridefestival. Polisen Karen Eiken Hornby är höggravid, men befinner sig i hamnen bland festivaldeltagare och kollegor. Plötsligt börjar nån skjuta vilt i folkmassan. Karen tvingas hjälpa en skottskadad. Gärningsmannen själv begår självmord efter skjutningen. Vad var det som fick honom att göra detta fruktansvärda? Karen bestämmer sig att ta reda på varför. En historia om en förfärlig omorganisation rullas upp…

Spännande redan från första sidan är den här boken och det bådar gott. Naturligtvis berör också temana i boken mig personligen, såväl HBTQ-temat som det som gäller omorganisationer och konsulter. Vissa saker är, trots att de är hemska, ganska förståeliga. Men slutet av boken… det är bland det mest spännande jag har läst.

Språkmässigt har den här boken ett skönt flyt. Författaren är helt klart en driven skribent. Det är ganska sparsamt med detaljer. Efter att nu ha läst fyra delar i serien har jag skapat mig egna bilder av de återkommande karaktärerna. Som jag skrev inledningsvis gillar både Anna och jag miljön så mycket att vi kunde tänka oss att resa dit. Synd att det inte går.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna i Doggerland-serien har jag läst (länkarna går till mina inlägg):

Felsteg

Stormvarning

Mellan djävulen och havet

Spring eller dö (se inlägget ovan!)

 

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.