Fredag kväll den 21 maj och lördagen den 22 maj 2021: Vem behöver mer?


 Kära dagbok…

Vem behöver mer än lite (nåja…) god mat och dryck, litteratur och frisk luft? Jag klarar mig nog rätt långt på det. Igår kväll bjöd FästmönPhil’s. Det blev kycklingburgare och en öl för min del. Lite senare, medan vi såg andra delen av senaste Maria Wern på TV4 Play, tog vi några bitar ost och var sitt glas Grandicone Appassimento. Så gott alltihop!

∼ ♦ ∼

I morse var jag verkligen, verkligen trött. OK, visst vaknade jag av och till men jag vaknade inte ordentligt förrän klockan var runt 8.30. Då blev det kaffe på sängen och bokbyte. Jag läste ut boken om en försvunnen missionär på Gotland och bytte till skottlossning under Pride på Doggerland. Båda böckerna var böcker jag fick i födelsedagspresent – Gotlandsdeckaren av Jerry och Doggerlandboken av Annas snälla dotter och Boy Wonder. Båda böckerna har för övrigt HBTQ-teman. Hurra!

Efter frukost och dusch velade vi lite kring vad vi skulle göra. Vi bestämde oss för att ta en tur till Slottet eftersom vädret var hyfsat och handla mat och kattmat på hemvägen. I morrn ska det regna och då planerar vi en shoppingtur för att eventuellt inhandla en hushållsapparat eller två. Vi satt i Slottsträdgården ungefär en timme. Sen hopade sig molnen och himlen blev grå.

Eftermiddagskaffet tog vi hemma. Vi softade en stund och gick sen iväg för att äta libanesisk middag på Byblos. Så fräscht, så smakrikt och bara en sån sak som en röd ros på varje bord… Det var lika fantastiskt gott – och för mycket mat – som sist. Tusen tack Anna samt serveringspersonal, kock och ägare för att storslagen middag.

Och strax innan vi gick öppnade sig himlen. Regnet bara vräkte ner. Vi mellanlandade därför på Korgtassen och köpte två stora lådor kattmat, eftersom vi bara hittat burkar och annan kattmat tidigare. Nu noterade vi att priset var samma, men påsarna innehåller bara 85 gram jämfört med 100 gram tidigare. Lurigt, Latz! Det känns inte alls OK. Men Citrus blev överlycklig över att hon fick tonfisk.

Ösregn på övergångsställe

Regnet bara vräkte ner.

∼ ♦ ∼

I kväll är det musiktävling på TV. Anna tittar och jag har fått en länk till en lista där jag kan betygsätta från Annas snälla dotter, men jag håller mig nog i bakgrunden och lyssnar med ett halvt öra bara. Jag behöver mest bara god mat, litteratur, frisk luft och ett ösregn..? 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.