Måndag kväll den 3 maj och tisdagen den 4 maj 2021: Plötsligt!


 Kära dagbok…

Det var en omtumlande dag igår, med många känslor och upp- och nedgångar. Jag behöver träna på att lita på mitt eget omdöme och mindre på andra människors tolkningar av vad tredje part tycker och tänker. Dessutom fick jag oväntad hjälp från söder. Jag var inte för stolt för att ta emot den och det var det bästa jag kunde ha gjort. Arbetsdagen slutade med ett mycket positivt möte. Jag ser med glädje fram emot måndagen. Då blir jag utlånad till Kommunikationsavdelningen på universitetet fram till årsskiftet. Hittills har jag haft två möten med min blivande chef. Min magkänsla säger att den chefen är av samma höga klass som chefen som anställde mig för ganska exakt fem år sen. Bara en sån sak som att jag vi utbyter det som efterfrågas och ger återkoppling. Jag känner tillförsikt! Blir det här bra vill jag förstås hoppas och jobba för en fortsättning. Där är vi inte ännu. Men idag jobbade jag min sista dag på min nuvarande avdelning på nästan åtta månader. Jag ska vara flexledig resten av veckan, tack och lov.

UIT ogiltigt ord i Wordfeud

Ingen bildtext behövs här – bilden säger ALLT!

∼ ♦ ∼

Igår efter jobbet traskade vi iväg för att hämta en möbel som Fästmön betalat handpenning på. Det är inte första gången vi kånkar en möbel genom stan. Den här gången var det mest Anna som bar och jag höll låda. Ryggen är inte så samarbetsvillig.

Efter hemforslingen gick vi ut igen och tog en bit mat och en ölChurchill. Fräscht, nyrenoverat och rent, goda avstånd och handsprit på bordet, förstås. Vi åt var sin bookmaker sandwich, min vegetarisk, samt äkta pommes och god dip till. Mycket gott, mycket mättande och mycket pratsam mage efter det (även i natt och i morse).

Veggie bookmaker och London Pride öl på Churchill

Middag på Churchill igår.


Kaffe på maten tog vi hemma, 
men först ringde Anna sin snälla mamma. Vi tittade på Annas styvmoster som var på TV för att uppmärksamma att hon dels fyller 90, dels kom ut med en bok igår. Det är väl en bedrift om nåt! Och tänk om jag finge recensera boken… Nåja, jag är också glad att en annan bok för recension står i min TBR*-hylla samt att jag har en debutdeckare på ingång för recension.

Jag läste inte så mycket igår kväll, det var så mycket som snurrade i skallen, men vi tittade på Vem bor här? och jag hängde väl med hyfsat. Som vanligt gissade jag alla fel.

∼ ♦ ∼

Lucifer och Citrus myser bland kuddarna i Annas kökssoffa

Tisslingarna myser bland kuddarna.

I morse vaknade jag av salut. Domkyrkan ackompanjerade med klockspel lite senare och fåglarna kvittrade utanför sovrumsfönstret. Det är sånt en hör nu när det är så pandemityst i stan. 

Några som inte var särskilt tysta under morgonen var Tisslingarna. Lucifer stod utanför sovrumsdörren och pep och ville in till Anna. Citrus for runt som en toka i lägenheten så att varenda matta låg ihoprullad. Men de är onekligen söta när de softar tillsammas bland kuddarna i Annas kökssoffa.

Jag ägnade en stor del av förmiddagen åt att skicka över saker på mejl till min blivande chef. Återkopplingen var direkt och kortfattad, precis så som jag önskar, men också med en positiv ton. På så vis löstes många praktiska ting. Vidare har jag gjort vissa förberedelser och suddat i kalendrarna, såväl den elektroniska som den analoga. En del möten är extra sköna att slippa. Jag har också lagt in och accepterat inbjudningar till en hel del nya möten. Spännande! Under dan kom även flera hälsningar från goa kollegor som önskade lycka till och som uttryckte att de ska sakna mig. Det värmde så gott, så gott. Det känns som om allt plötsligt bara blir… lite bra igen…

Rosablommande träd

Plötsligt!

*TBR-hylla = böcker med olästa böcker, To Be Read


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndag kväll den 3 maj och tisdagen den 4 maj 2021: Plötsligt!

 1. Agneta skriver:

  Men du, det låter ju toppen 👍🏻, så himla skönt att du kan få ett uppehåll från det stolliga! Stort lycka till, jag tror det kommer att bli jättebra 😃💚!

  Gillad av 1 person

 2. Mösstanten skriver:

  Roligt att höra att det verkar bli bättre på jobbet i fortsättningen.

  Gilla

 3. uppsalaewa skriver:

  Så roligt med förändring på ditt jobb. Stort lycka till!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var snarare nödvändigt än roligt, men jag hoppas att det blir roligt också. I vart fall tror jag att det blir givande. Såväl arbetskamrater som chef har varit väldigt välkomnande hittills också och det gör mycket. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.