Sista helgen i februari 2021: Det skulle ha blivit så bra…


 Kära dagbok…

Sista helgen i februari tillika en vuxenhelg… Den skulle ha blivit så bra. I stället kan jag knappt röra mig, har svårt att sitta och en massa annat att gnälla om. Sånt som uppstår när ryggen pajar och en får ryggskott. Men jag ska sammanfatta helgen kort och jag börjar från fredag kväll. Det blev bestämt att Fästmön och jag skulle äta en två veckor försenad Alla hjärtans-middag på Akropolis. Som alltid god mat och jag måste säga, gott om utrymme, ingen som sitter för nära och rent. Vi åt trerätters. Min huvudrätt, dessert och vinet blev det sedvanliga, dvs souvláki kotopoulo (kycklingspett), vathý thyri (friterad camembert) och Lännabruks Johanna, varierade jag mig till förrätten och valde bourgourdi (gratinerad fetaost). 


Innan vi gick hem kompletteringshandlade vi lite till kväll och frukost.
Och hemmavid såg vi några TV-program på Play som vi hade missat, När livet vänder och Tillsammans med Strömstedts (Lotta Engberg och doktor Mikael samt Anna-Maria Corazza Bildt och Carl Bildt).

∼ ♦ ∼

Boken Drunkna inte i dina känslor och kaffe på sängen

En bok jag läser med blyertspenna.

Lördagen började som en vanlig ledig dag, det vill säga med läsning och kaffe på sängen. Boken jag läser vann jag förra veckan hos Omnible. Jag läser den med blyertspenna. Mycket av innehållet stämmer in på mig. Kanske skulle jag köpa in flera exemplar och dela ut till höger och vänster för att få lite jävla förståelse. Eller också struntar jag i det, försöker dra lärdom av det jag läser och satsar på att hitta ett och annat verktyg. För det är uppenbarligen så att det är mig det är fel på och ”alla andra” är rätt.

Efter dusch och frukost var planen att åka till ICA Maxi Gnista och storhandla. Vi behövde bland annat fyra kartonger tio liters kattsand à åtta kilo (totalt 32 kilo, alltså), lådor med kattmat och mat och hygiengrejor till oss själva. Allt började så bra. Bilen startade, det var rätt mycket folk på ICA, men ändå rymligt och folk var duktiga på att hålla avstånd. Vi plockade på oss det vi skulle ha.

Knoppen på morfars käpp

Tack och lov för morfars käpp.

Det var när vi lastade in i bilen som det smällde till. I rygghelvetet. Det kändes som om nåt gick sönder. Anna fick plocka i resten medan jag höll på att svimma av smärta. Hur jag lyckades köra oss hem vet jag inte. Kallsvetten rann. När vi kom hem och in på gården var jag osäker på om jag ens skulle komma ur bilen. Det gjorde jag, men givetvis fick Anna även här lasta ur allt och åka upp till lägenheten och plocka in alla varor. Jag klarade av att parkera bilen i garaget och stödd mot väggarna i källaren tog jag mig till hissen och upp. Kryckorna står jättebra i vindsförrådet, men tack och lov var morfars käpp tillgänglig. Den har jag nu som extra säkerhet.

Lördagsmiddagen fick Anna laga på egen hand. Vår tanke att laga tillsammans gick inte att genomföra. Jag kunde i alla fall äta en portion och dricka ett glas vin. Resten av kvällen låg jag mest på Annas yogamatta på golvet i Salen. Och nej. Jag gjorde ingen yoga. Jag låg och glodde på tak och väggar och ett par tavlor samt gjorde övningar för ryggen. Korta stunder kunde jag sitta i fåtöljen och se TV, bland annat sista avsnittet av En mördare bland oss.

∼ ♦ ∼

Citrus på Annas spegelbyrå i sovrummet

Den som hade Citrus energi…

Det blev ingen eftermiddagspromenad igår och det blir ingen utevistelse idag heller för min del. Jag ringde Annas snälla mamma igår och hon lovade att ta med sig sin yngsta dotter till Slottet och Slottsträdgården idag. Jag orkade bara läsa lite i morse. Citrus kom på besök i sovrummet och jag önskar att hon hade kunnat ge mig lite energi. Anna fick både ge katterna mat och tömma pottorna idag och jag kan inte ens böja mig ner och ta upp soppåsarna och åka hiss ner med dem till soprummet. En liten kattspya fick jag torka hjälpligt. Dessutom har jag klarat av att bädda – vi har en hög säng.

Det har tagit mig över två timmar att få till det här inlägget. Jag har försökt hitta en bekväm sittställning vid datorn också för att se om jag kan jobba i morgon. Duschat har jag gjort, men jag har inte kunnat äta nåt. Nu ska jag röra på mig så att ryggen inte stelnar till alldeles.

Boken i hand i sängen

Jag orkade bara läsa lite i morse.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det rester från igår till middag och därefter mycket bra på TV – När livet vänder, Min sanning: Stina Wollter och Tunna blå linjen. Kanske glor jag från en yogamatta på golvet…

∼ ♦ ∼

Om morgondagen vet jag intet… Men utan Linnex hade jag inte klarat mig ens till idag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.