Torsdag kväll den 25 februari och fredagen den 26 februari 2021: Inte fantastiskt, men det finns saker jag njuter av


 Kära dagbok…

Strykhög färdig

Färdigstrukna kläder, dukar, handdukar och linneservetter.

Plötsligt fick jag lite energi igår och äntligen tog jag tag i strykhögen som låg i en korg i sovrummet och bara växte. Jag tvättade massor av kläder och annat häromdan.

De flesta kläderna var mina sambors. Själv går jag mestadels i hemmauniform och behöver inte se alltför proper ut när jag jobbar. Men faktiskt, jag byter om när jag tar mina kafferastpromenader eller lämnar hemmet för att handla eller annat. Och självklart duschar jag varje morgon. Tro inte att jag har ballat ur helt, bara lite och mest när det gäller vikten. Men det tar vi sen. Nu är nu och jag behöver fokusera på annat.

 

Ugnspannkaka med sylt mjök o boken Hennes ögon blå

Underbart gott med ugnspannkaka, sylt och mjölk.

Belöningen för strykningen blev ugnspannkaka med sylt, gjord av Fästmöns hand och rester från häromdan. Nu har jag ätit ugnspannkaka två gånger i mitt liv. Jag fick reaktioner på att folk tycker att det är konstigt att jag inte har ätit det tidigare. Inte vet jag om det är nån sorts merit att ha ätit det, men det känns lite som onödiga nålstick. Människor vet inte helt och hållet hur det var hemma med mat i min barndom. Det vet bara jag.

Det fanns mjölk i kylen och det var underbart gott till. Jag drack alltid mjölk till vardagsmaten när jag bodde ensam. Nu blir det vatten eller ibland en öl samt vin till helgmaten. Vad det blir för mat i kväll bestämdes i all hast, det blir grekiskt, tillagat av andra händer än våra. Ingen av oss har lust att stå vid vår hopplösa häll och undermåliga ugn i kväll efter avslutad arbetsvecka. Och fylla på matförråden och annat kom vi överens om att göra först i morgon.

Antikkunnig 25 februari 2021

Två stjärnor igår och omdömet Anitkkunnig.

Under gårdagskvällen blev det en hel del mejlväxling som berör mitt styrelseuppdrag. Nästa vecka ska jag få en guidad tur och mer information kring uppdraget.

Klockan 20 stängde jag av omvärlden och bänkade mig i fåtöljen framför säsongens näst sista Antikrundan. Igår kväll var jag lite för snål med mina amatörvärderingar. Det blev bara två stjärnor på diplomet och omdömet Antikkunnig. Oavsett antal stjärnor, roligt och lärorikt var det som alltid. Antikrundan är nog helt klart det bästa TV-programmet, enligt mitt tycke. Eller det program jag gillar mest att se. När livet vänder är också det bästa programmet, men i en annan genre.

∼ ♦ ∼

Mitt liv är inte på nåt sätt fantastiskt. Jag försöker finna mig tillrätta varje dag och gör mitt bästa för att njuta av och gilla det som är bra i livet. I morse, till exempel, var det inte så roligt att tömma kattpottorna även om jag gjorde det ändå. Bara att acceptera att det är min uppgift och att det behöver göras. Men när solen trängde sig fram på himlen utanför bestämde jag mig för att unna mig en friskvårdstimme och ta en längre promenad än jag brukar. Kropp och själ lider brist på solljus. Och efter ett bra telefonsamtal gick jag ut och njöt av sol, blå himmel, häftiga byggnader och vårvindar friska.

∼ ♦ ∼

I morse läste jag ut de sista sidorna i den spännande boken jag fick i januari för recension. Att läsa är också nåt jag njuter av och gillar i livet. Lite mer spänning, om än av annan art, ska det bli nu med litteraturen eftersom jag bytte till en överlevnadsbok för sensitivt begåvade. Den boken vann jag förra fredagen hos Omnible. Den här boken kom ut första gången 2012 – precis som boken jag just läste ut och recenserade. Att böcker står sig efter nästan tio år är nåt jag gillar – och hoppas på inför läsningen av min vinstbok, förstås. Jag kan avslöja att även vinstboken har börjat bra. Jag markerar allt som stämmer med blyertspenna – och det är en hel del…

Böckerna Hennes ögon blå och Drunkna inte i dina känslor

Bokbyte från spännande bok till en överlevnadsbok. Båda böckerna kom ut första gången 2012.

∼ ♦ ∼

Fredagskvällen är här och det är dags för mat. Med väderappens löfte om sol och vårväder hoppas jag inte bara på storhandling utan ännu mer frisk luft och ljus än idag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.