Mitt bokår 2021: Februariförnöjelser


Ett inlägg om böckerna jag läste i februari 2021.


 

Vintern fortsatte delvis under februari, restriktionerna likaså. Och jag fortsätter att förnöja mig med litteratur. Böckerna har fått en allt större plats i mitt liv. Det är dem jag reser med, i Sverige och utomlands, det är de fiktiva – och ibland verkliga – människorna jag umgås med. Tiderna är absurda, ja, men jag är så tacksam att det finns böcker! Dessutom är jag tacksam över den begynnande våren…

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Februari månads böcker 2021:

Mariette Lindsteins bok Sekten som återuppstodLina Arvidssons bok Ett hem att dö för

Mona Sahlin och Henrik Johnssons bok Makt lösCarin Hjulströms bok Bara ett litet mord

Katarina Wennstams bok VargenLisa Hågensens bok Hennes ögon blå

 

Påbörjad i februari:

Maggan Hägglunds och Doris Dahlins bok Drunkna inte i dina känslor

 

Årets kortaste månad inleddes givetvis med en deckare/spänningsroman/kriminalroman/thriller (Sekten som återuppstod). Det blev ytterligare fyra böcker i den genren (Ett hem att dö för, Bara ett litet mord, Vargen, Hennes ögon blå).  Jag läste en biografi (Makt – Lös) också.

Av de böcker jag läste i februari var samtliga (Sekten som återuppstod, Ett hem att dö för, Makt – Lös, Bara ett litet mord, Vargen, Hennes ögon blå) skrivna av svenska författare (Mariette Lindstein, Lina Arvidsson, Mona Sahlin, Henrik Johnsson, Carin Hjulström, Katarina Wennstam, Lisa Hågensen). Under februari gjorde jag fyra nya författarbekantskaper (Lina Arvidsson, Mona Sahlin, Henrik Johnsson, Carin Hjulström). Fyra av de lästa februariböckerna ingår i serier (Sekten som återuppstod, Bara ett litet mord, Vargen, Hennes ögon blå).

Jag lånade två stycken av februariböckerna (Makt – Lös, Vargen). Dessutom fick jag tre böcker (Sekten som återuppstod, Ett hem att dö för, Bara ett litet mord) och alla var julklapparfrån min arbetsgivare. En av de lästa februariböckerna sändes till mig för recension (Hennes ögon blå).

Sammanlagt läste jag sex böcker under februari 2021. Av dessa fick bara en högsta omdöme (Vargen) och fyra stycken högt omdöme (Sekten som återuppstod, Makt – Lös, Bara ett litet mord, Hennes ögon blå). En bok fick medelomdöme (Ett hem att dö för).

Den bästa boken jag läste i februari, det vill säga månadens bästa bok, är 

Vargen av Katarina Wennstam

∼ ♦ ∼

Min litterära resa från september 2020 till och med nu:

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2021: Februariförnöjelser

 1. Mösstanten skriver:

  Du har läst många böcker med tanke på att du jobbar hela dagarna. Såg att du har en karta där du märker ut vilka länder dina böcker är ifrån. Kul idé, ska fundera på om jag ska göra en också.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag läser inte på dagarna utan till frukost (vid halv sju-tiden) och på kvällarna. På helgerna brukar jag läsa ett par timmar varje morgon. Ibland hinner jag läsa en stund på lunchen när jag jobbar.
   Google map är roligt! Har lånat idén från Monika https://bokslut.blogspot.com/

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.