Fredagen den 8 januari 2021: Ibland brister jag


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan Hey, pay attention!

Uruselt med sömn i natt. Det är många tankar som snurrar och alla tankar är inte goda, om jag säger så. Jag försöker bete mig som en vettig och omtänksam människa, men ibland brister jag när jag inte förstår hur andra reagerar och är. Ta till exempel det här med vaccination mot covid-19. Det är liksom inte upp till den enskilde att bestämma sig för huruvida h*n ska ta vaccinationsspruta eller inte. Det handlar nämligen inte om den enskilde. Det handlar om att corona är en pandemi. Vi har var och en skyldigheter gentemot våra medmänniskor. Att då vägra ta vaccin vittnar om en själviskhet som inte är OK alls. Vi måste få stopp på den här skiten. NU!

∼ ♦ ∼

Den långa vägen hem o kaffe på sängen

Njutning sista semesterdagen.

Jag hade ställt larmet på åtta i morse, denna sista semesterdag. Kvart i sju vaknade jag. Kände mig inte alls utvilad och smått illamående, men var ändå tacksam att jag slapp (gå iväg och) jobba. En timme låg jag i sängen och läste en julklappsbok och njöt av nybryggt kaffe innan jag hoppade in i duschen. Satte mig en stund vid datorn och skrev. Sen blev det frukost. Kaffe och mackor och ett ägg som Fästmön hade kokat åt mig. Lokalblaskan läste jag i vardagsrummet tillsammans med det sista morgonkaffet.

 

Varuleverans från ICA Maxi

Varuleverans!

Varuleveransen från ICA Maxi Stenhagen hade aviserats till tio i tio. Den var cirka tio minuter sen, men det gjorde inget, jag var ju ändå hemma, vaken och påklädd. Några varor var ersatta, nån vara fanns inte alls. Men det viktigaste fanns: kattsand och kattmat, båda i lådor. Jag tömde kattpottorna på skit och fyllde genast på med en låda sand. Killen som kom med varorna sa att ”nu klarar ni er ett tag med kattsand”. Jag svarade att ”det blir en kort stund, för vi har ju tre katter”. Och nu är som sagt redan en låda sand tömd och bara tre återstår.

Det var skönt att få hem det tunga, men jag blev rätt förbannad igår. ICA hade ändrat sista klockslaget för komplettering av ordern och vi var tolv timmar försenade. Därför blev jag tvungen att kompletteringshandla idag med Dramaten, formerly known as Roland. Inte hade jag nån större lust att gå ut eftersom det snöade, men jag skulle ju ändå till Korgtassen och hämta Helgens goda.

Två jullådor

Två jullådor redo för etapp två i morrn.

Resten av förmiddagen tog jag det ganska lugnt. Jag läste och löste sudoku och telefonerade och hjälpte Annas snälla mamma med en grej. Sen gick jag upp på vinden med lådan som innehåller julgranssaker och tog med mig två tomma lådor ner. Lådorna ska användas vid etapp två att julavmöb-lingen, men den sker inte förrän i morgon eftermiddag. Då ska vi plocka bort alla julsaker utom stjärnor och stakar. Ljusslingan på balkongen tror jag får sitta kvar för att lysa upp tillvaron. Skälet till att jag delar upp julavmöblingen är att det ska vara lagom att göra. Ingen av oss ska brista. Vi måste orka och hålla ut ett tag till.

Två kassar helgens goda fick plats i en och Dramaten, formerly known as Roland, var knökfull när jag rullade hem på eftermiddagen. Trots hemleverans av varor på förmiddagen stannade eftermiddagsnotan på Korgkassen på nästan 900 spänn. Men då var knappt hälften delikatesskassarna, förstås. En måste unna sig lite och det enda jag har köpt den senaste tiden och köper till mig själv just nu är mat, godricka, böcker (två månader sen, övriga böcker den senaste tiden som är nya har varit julklappar eller recensionsexemplar) och kontaktlinser.

Nu står Helgens goda ute på ballen* tillsammans med GW:s bubbel (kvar sen nyår och om bubblet kommer förstås ett särskilt inlägg under morgondagen) samt resterna av vår gran. (Jag hoppas att säckarna med granen inte brister…)

Helgens goda gransäck och GWs bubbel på balkongen

Veckans goda och GW:s bubbel i vänta på Anna, gransäckarna i väntan på att familjens bilägare får tummen ur.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Mat, Media, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fredagen den 8 januari 2021: Ibland brister jag

  1. Det var tur ni har balkongen för förvaring 🙂 Jag skall ta bort julen i helgen, jag tar allt i samma veva, har inte så mycket , tack o lov.

    Gilla

  2. Visst brister man ibland, av olika anledningar. Så förståeligt. hoppas du fått sova bättre i natt och får en fin helg. Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.