Elfte semesterdagen 2020: På egen hand blir det… som vanligt, meeen… kul


 Kära dagbok…

Min elfte semesterdag var tanken att vi skulle göra saker på var sitt håll. Men som vanligt började vi båda dan med läsning och kaffe på sängen.

Fruset guld rygg och kaffe på sängen

Läsning och kaffe på sängen – som vanligt.

Fästmön for iväg på förmiddagen och jag blev kvar hemma med familjen Katt. Lucifer lyckades bita sönder (!) Pridebananen så att det läckte ut kattmynta på köksgolvet. Jag sopade och sopade och sopade, men sen gav jag upp och tog fram Helvetesmonstret*. Min tanke var inte att städa denna semesterdag – bara tömma kattpottorna och sopa – utan att göra nåt kul för bara mig, men… sen omvandlades detta till att först städa upp lite i det katthåriga Bokrummet. Och när jag ändå var i farten och diskmaskinen påslagen (tar över två timmar för den att bli klar) kunde jag lika gärna dammsuga resten av hemmet också. Ja ja, jag erkänner att jag kanske inte tycker att det är kul att städa, men jag blir väldigt nöjd efteråt. Och dan är lång, att dammsuga tar bara nån timme av ens liv.

Jag tycker att det är kul, förresten, att det finns åtminstone en bok till med samma titel som den jag läser nu. Men genrerna skiljer sig åt rejält. Ulf Lundells bok består av dikter, medan Börjlinds bok är en kriminalroman.

Böckerna Fruset guld

Böckerna Fruset guld och… Fruset guld.

∼ ♦ ∼

Men jag städade inte bara. Jag satt vid datorn och skrev och jag kollade jobbmejl. Det var inget akut som låg, jag måste bara komma ihåg ytterligare en avtackning och presentpeng. Faktum är att jag hade en tanke att gå till jobbet idag och köra ett gäng uppdateringar på jobbdatorn, men riktigt så kul ska vi inte ha – jag har ju semester. I stället tog jag en halvmils promenad – ja, det är sant! – på stan. Ett par bokaffärer fick besök, men jag hittade inget jag ville köpa. Kikade på hus och tänkte att gamla hus är mycket finare än nya och att gammalt och nytt krockar så förfärligt ofta här i Uppsala.

Gamla hus och nya i Uppsala

Gamla hus och nyare bakom.


Nä, idag var jag inte shoppingsugen alls, 
men två saker köpte jag. Först tog jag en glass vid Fyrisån mitt emot två skitfula höghus och sen gick jag och köpte TV-tidningen. Det blev ingen kulglass utan jag köpte en god Magnum strawberry.

Glass vid Fyrisån mittemot höghus

Ingen kulglass, men en god glass.


Och gratis är som bekant gott. 
Jag nappade åt mig augustinumret av QX utanför Lustgården (det är gratis!) för den här veckan skulle det ju ha varit Pridevecka. Tidningsstället står utanför butiken om vädret tillåter. Och det var en jäkla tur för mig, för jag skulle dö om jag hade varit tvungen att gå in i så pryd som jag är.

Tidningen QX och min fot

Tidningen QX – och min fot.

I kväll äter vi asiatiskt, för det blev jag sugen på och det är länge sen vi åt. Anna är på, förstås.

∼ ♦ ∼

Igår saknade jag min pappa extra mycket. I fredags var det ju årsdag och det är säkert sånt som spökar. Men jag vet ju att det finns snokare som läser här och till dem vill jag skicka med att du som har familj – om det så är föräldrar eller barn – inte ska glömma bort den. En dag är det försent och då är du ensam. Jävligt och oåterkalleligt ensam.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Elfte semesterdagen 2020: På egen hand blir det… som vanligt, meeen… kul

  1. Tycker också gamla hus är mycket finare än nya. Tänkte på det uppe i Kiruna. De flyttar ju stan så vissa gamla hus får hänga med men mycket nytt byggs och de nya är verkligen tråkiga.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.