Lördag kväll den 25 juli och söndagen den 26 juli 2020: Kräftskiva med var sin egen måne och en dag i grönska


 Kära dagbok…

Vi hade ju kräftskiva här hemma igår kväll och jag ska inte grotta ner mig för mycket i det, men… Trots att vi inte fick tag i kräftdiadem utsmyckade vi Djungelrummet med det material vi hade hemma. Kräftor ska till exempel ätas på papperstallrikar, enligt en Tofflisk tradition. Och bara det att vi fick var sin egen måne… Den riktiga månen lyste med sin frånvaro och det kan ju ha berott på att kräftskivor vanligtvis hålls i augusti. Men inte våra kräftskivor, de hålls när vi känner för det.

Kräftorna från Kräftkungen var små, men salta och goda. De separata stjärtarna blev lite bonus eftersom alla inte äter lika mycket på kräftan som jag gör – jag äter till exempel kräftsmöret, det vill säga kräftans hjärna. Men Fästmön hade också gjort en fantastiskt god Västerbottenpaj som vi inledde kräftskivan med.

Familjen Katt var väldigt intresserad av skaldjuren, men efter lek och stoj med sina nya leksaker var i alla fall Tisslingarna väldigt trötta…

Vi människor höll oss vakna extra länge igår. Vi såg Dublin Murders, men också Sista natten med gänget (1973). Vilken musik, vilka bilar… Filmen, som jag nu har sett nio gånger, tror jag, utspelar sig det år jag föddes, så jag minns förstås ingenting om hur det var då. Till tröst blev det därför ett glas vin och några bitar ost från ostmusen.

Ostar med ostmus

Några bitar ost från ostmusen till tröst.

∼ ♦ ∼

Söndag idag och den startade jag som vanligt en ledig dag: läsning och kaffe på sängen. Jag är nu nästa halvvägs i boken jag lånade av Anna häromdan. Den är väldigt bra och spännande.

Boken Fruset guld och kaffe på sängen

Söndagsstart.


Vädret verkade bli hyfsat,
så vi bestämde oss för att åka till Slottet och grönskan i Slottsträdgården. Det tyckte inte alla i familjen riktigt lika mycket om. Lilla Citrus försökte förgäves ligga på mina trädgårdsskor i hallen. Det var med en rätt stor aning dåligt samvete som jag lämnade hennes sen på mattan i Bokrummet eftersom jag hade trädgårdsskorna på fötterna.

Citrus på mina trädgårdsskor

Snälla mammisen, åk inte ifrån mig…

I Slottsträdgården fanns Slottsfrun och vi påtade lite, pratade lite och fikade innan hon åkte hem. Slottet har nyputsade fönster och det ser så fint ut. Anna och jag var ganska lata. Jag drog upp ogräs och skördade några morötter samt vattnade, men annars trivdes jag bäst i en solstol i skuggan under äppelträdet med Fruset guld i knäet. Vi blev i trädgården tills klockan var över 17.

På hemvägen kompletteringshandlade vi och till middag åt vi rester i form av några bitar sill, vår egen potatis och Västerbottenpaj. En enkel men härlig grönsallad på bland annat vår egen sallad hackade Anna.

∼ ♦ ∼

Vi har sett den första delen av sex av serien Kungahuset Windsor. Den serien lär vi fortsätta följa.

I morrn är det måndag och då ska vi göra lite olika saker på var sitt håll. Jag hade tänkte dammsuga, men vill göra nåt roligare och tänker att dammsuga kan en göra på tisdag när det ska regna, enligt väderappen. Så… jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Det blir min elfte semesterdag och vem vet, jag kanske bara njuter av den utan att göra nåt särskilt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 25 juli och söndagen den 26 juli 2020: Kräftskiva med var sin egen måne och en dag i grönska

 1. Mösstanten skriver:

  Verkar så trevligt alltihop. Och gott. Tack för tipset om kungahuset Windsor. Den serien måste jag se.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Trevligt och gott är passande! 😛

   Kungahuset Windsor verkar vara en intressant dokumentärserie. Finns förstås på SvTPlay. Komplettera gärna med The Crown – vi har visst fortfarande bara tre avsnitt kvar av senaste säsongen, men en ny säsong är på gång, har jag hört.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.