Måndag kväll den 27 juli och tolfte semesterdagen 2020: Pong, Oh God it’s Monday och tisdagsrena rutor


 Kära dagbok…

Pong Uppsala Storgatan 27

Vi gick till Pong igår.

Asiatiskt blev det igår till middag och vi valde att gå till PongDen restaurangen ligger på vår gata men åt centralen till. En ganska lagom promenad. Vädret var inte mer än hyfsat först, så vi valde att sitta inomhus. Men kvällen skulle bli en av de skönare temperaturmässigt den här sommaren.

På Pong var det en del folk, men borden stod glest och bra. En skulle sprita händerna innan en gick in, stod det, fast restaurangens handsprit lyste med sin frånvaro. Vi blev trevligt bemötta och fick ett bra bord. Dryckerna levererades emellertid först efter en påminnelse. Serveringsbesticken skulle bytas var tionde minut enligt anslag, men det såg jag inte. En trasa låg på dessertbordet och när jag efter andra rundan påpekade detta var det oklart om jag gjorde mig förstådd. Så småningom tycktes polletten trilla ner och en serveringspersonal med handskar bar omkring med trasan. Att anmärka på fanns också en och annan gäst, bland annat en vuxen mansperson som snöt sig i en tygnäsduk innan han gick in bland maten. Samma person på andra rundan petade först tänderna med fingrar från högerhanden, därefter med fingrar från vänsterhanden innan han försåg sig med mer mat. Ingen handsprit användes vid nåt tillfälle. Ganska så jävla äckligt, om du frågar mig. Själva hade vi handspriten med och vi spritade oss före, under och efter måltiden, under måltiden flera gånger.

Men finns det inget mer positivt att säga? Jo då, förutom trevligt bemötande av mottagande personal (som också kom fram till oss lite senare och frågade om allt var till belåtenhet) var maten fantastiskt god. Jag höll mig till kyckling och räkor och det blev två rundor. Till dessert tog jag blåbärsmousse, tre sorters melon och mjukglass med polkaströssel. Jag drack en Singha till maten, Fästmön, som bjöd på middagen, ett glas rosé.

 

Alex specialdrinkar och handsprit

Alex specialdrinkar till oss och vår handsprit.

Kvällen visade sig vara alldeles underbart skön, så vi stannade till vid vår kvarterskrog för en drink på hemvägen. En mycket stolt Alex mixade var sin specialdrink till oss. Min drink var vodkabaserad och innehöll mycket lime samt en touch prosecco. Väldigt fräsch! Annas drink var aningen bitter, tyvärr. Den var gjord på aperol spritz, prosecco och apelsin. Det var inte så att han Alex precis sprungit förbi glasen med sprit, men vi hade för säkerhets skull vår lilla flaska handsprit att komplettera med. SKOJAR!!!

Vi satt på uteserveringen i den ganska nedsuttna men sköna loungesoffan. Vid grannbordet satt tre sköjiga pöjkar, vid ett annat bord ett kvinnligt par som glodde ihjäl sig på oss. Ett heteropar med hund satt och pratade om sitt och andras sexliv lite för hörbart, vilket förstås inte intresserade oss. Men vi satt kvar så länge vi kunde innan vi gick hem i sommarkvällen och såg på de två avslutande avsnitten av nyinspelningen av ABC-morden på TV4 Play.

∼ ♦ ∼

Bok och kaffemugg på sängen

Tisdagsstart.

Vad gör man en tisdagsmorgon på semestern? Jo, man börjar med läsning och kaffe på sängen. Detta för att ladda inför dagens övning efter frukost: fönsterputsning.

Vi tog inte alla fönster, för våra gamla ryggar gjorde sig påminda. Anna gjorde köksfönstret och monterade om gardinstången för att bättre passa vår nyinköpta kappa samt hängde upp en jalusigardin mot kvällssolen. (Bara det att det började regna framåt kvällen…) Jag tvättade gardinerna i sovrummet och vardagsrummet. Vi har mörkläggningsgardiner både i sovrummet och i vardagsrummet. Efter tvätt kan en bara hänga upp gardinerna så torkar de på plats utan att behöva strykas – till skillnad från gardinkappan till köket. Sovrumsfönstret samt vardagsrumsfönstret och balkongdörrens fönster tog jag hand om. Som synes på bilderna nedan har vi träd utanför sovrummet och balkongen. Dessa avger ett klet som är ganska äcklisch. 

Lucifer övervakade mitt arbete med vardagsrumsfönstret, men när jag skulle putsa det från utsidan gick han in – jag störde uppenbarligen hans lilla vilostund.

Efter en kort vila och en behövlig dusch traskade vi iväg till Korgtassen för att kompletteringshandla till middagen. Till middag skulle det bli hemlagat – kyckling och ugnsbakade grönsaker samt Annas fetaost- och paprikaröra till. Jag frågar hela tiden hur jag ska göra och jag känner att jag nog borde veta det när jag är 58 år. Men jag är jävligt osäker när det gäller flera saker. Matlagning är en sån grej. Slutresultatet blev gott i alla fall, trots att två personer administrerade olivolja.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det TV-Pride från Skansenklockan 20 innan vi ser den nya brittiska deckaren Ett mord för Dodds och Friday Night Dinner, förstås. Men nu ska jag skynda mig att läsa ut min bok på gång. Jag har typ fem sidor kvar…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.