Torsdag kväll den 11 juni och fredagen den 12 juni 2020: Lugn, jag äter, läser och kattsäkrar


 Kära dagbok…

När jag kikar på gårdagens inlägg slås jag av hur lite mat som figurerar. Du behöver inte vara orolig, kära dagbok, för jag äter. På vardagar äter jag alltid grekisk yoghurt med müsli, honung och bär till frukost. Vidare försöker jag pilla i mig åtminstone en macka till lunch. Och på kvällen äter jag middag tillsammans med Fästmön – eller tillsammans med min bok på gång om Anna jobbar.

Igår åt jag detta:


Idag har jag ätit detta hittills:


Så nej. Jag svälter inte.

∼ ♦ ∼

Igår kväll blev det äntligen tillfälle att läsa ut boken jag lånade av AnnaDet blir så att jag faktiskt jobbar mer när jag jobbar hemifrån. Dessutom gör jag mer i hemmet. Det blir små mikropauser genom att tömma kattpottor, sopa kattsand i hallen, vika tvätt, hänga tvätt, gå med sopor, tömma diskmaskinen, bädda etc. Och det är bra, för mitt vänsterben bråkar och säger att jag måste röra på mig, inte bara sitta stilla vid datorn.

Men igår kväll satt jag i alla fall stilla så pass länge att det blev bokbyte. Jag bytte en kriminalroman från sjukhusvärlden mot en historisk roman om en kvinna som jag tror är nåt alldeles särskilt.

Böckerna Går genom vatten går genom eld och Herravälde

Bokbyte från kriminalroman i sjukhusmiljö till en historisk roman om en kvinna som jag tror är nåt alldeles särskilt.


Vi kollade också lite på TV. 
Andra delen av Efterlysta för mord var om möjligt ännu mer spännande! Bevisligen kan australiensarna också göra bra kriminalserier. Men… vad vore en sommar utan Morden i Midsomer??? Förra året var det därför ingen sommar på riktigt eftersom inga nya avsnitt från Midsomer visades. I år blir det sommar och den 23 juni visas det första av fyra långfilmslånga avsnitt. Fyra somriga tisdagskvällar framöver är jag alltså totalt otillgänglig för omvärlden. Och nej. Det är inte för att glo på nån ball sång för svansen eller nåt sånt. Det är programmet som kommer efter jag vill se. Morden i Midsomer är lika heligt för mig som Antikrundan.

Morden i Midsomer 2018

Förra året var det inte sommar, men i år är Morden i Midsomer tillbaka liksom därmed också sommaren.

∼ ♦ ∼

Idag är det fredag och för mig innebär det två kommande lediga dar. I morrn blir det ingen sovmorgon, för jag ska upp och iväg för att besiktiga bilen strax efter klockan nio, men sen är jag ledig. (Det vill säga dammsugningen får vänta till söndag kväll.) Om jag inte får körförbud är det utflykter till Slottet och Slottsträdgården som gäller. Anna har varit där två dar i rad och hennes solbränna är noterbar. Jag brände mig i söndags och har fortfarande lite färg kvar, men eftersom jag mest är inomhus måndag – fredag behöver färgen underhållas. 

Min hand håller en burk B12-kapslar

Slut på apoteket och ingen information från två skilda apotekskedjor. Men på hälsokostaffären finns B12.

Det blev en lunchpromenad ändå idag. Tyvärr gick promenaden upp till stan eftersom jag skulle jaga medicin igen. Sist jag jagade medicin gällde det de blodförtunnande sprutorna, nu jagade jag medicinen/vitaminen jag har stått på sen 2012 som plötsligt tycks ha tagit slut på apoteket. Jag hittade B12 i hälsokostbutik, trots att apoteket jag gick till idag inte kunde säga nånting om var man kan få tag i produkten. Den burk jag köpte innehåller också spirulina. Det har jag aldrig testat förut, men det kan väl aldrig skada. Enligt olika källor på nätet sänker spirulina blodfetter, stärker immunförsvaret och och innehåller 3 100 procent mer betakaroten än morötter. Vilken tur för mig som inte gillar morötter mer än deras färg!!! I butik var priset en tjuga billigare än på nätet. Det sved bara lite eftersom jag får den billigast med mitt recept.

∼ ♦ ∼

Familjen Katt har mest legat och sussat och glott på fåglar idag. När det gäller fågelskådning blir de emellertid lite väl ivriga ibland. Deras känsla för heminredning är inte helt… normal. Det har vi sett prov på när det gäller mattor, till exempel…

Lucifer och mattan utanför sovrummet på sniskan

Snyggt, tycker Lucifer.

Det normala i vårt köksfönster, förutom en hårig gardin och avätna blommor, är numera en lampskärm på sniskan och en katt intill.

Lucifer i köksfönstret med sned lampskärm

Fågelskådaren Lucifer på plats och en lampskärm på god väg att hamna på sniskan = heminredning à la familjen Katt.


Jag jobbade lite före och efter
lunchpromenaden och kunde konstatera att min hemarbetsplats, som jag försökte säkra igår kväll, var orörd. Igår trodde jag att jag skulle bli galen Mini och Citrus. Två gånger var mor och dotter uppe på skrivbordet och datorn och klättrade. När jag skrek åt dem blev de så rädda att de rev till i min kvittohög, sparkade till tangentbordet och flög genom Bokrummet. Reeeeespect, Mammisen!

Kattsäkrad hemarbetsplats

Inte den snyggaste heminredningen, men min hemarbetsplats är hyfsat kattsäkrad.

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi nåt gott tillsammans, Anna och jag. Vad det blir vet jag inte i skrivande stund.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag kväll den 11 juni och fredagen den 12 juni 2020: Lugn, jag äter, läser och kattsäkrar

 1. Hoppas på besiktningen som sagt! Ett elände med mediciner som tar slut…Ett tag var blodstillande (vid rikliga menstruationer) restade, vilket gav mig panik av skäl som du säkert förstår. Jag lyckades få tag på de receptfria, men de var typ tre gånger dyrare…Suck! Och kram;)

  Gilla

 2. Håller tummarna att bilen rullar genom och inte behöver besöka besiktningen förrän nästa år igen 🙂

  Det är ju fördelen med hemarbete, att man kan sticka mellan med lite småsysslor för att sträcka på benen då och då 🙂

  En annan fördel igår, det strulade med en sak så jag var tvungen att arbeta över lunchtid, så jag fick ta lunchen en timme senare, då kunde jag cykla upp till Avestavallen och på håll titta på årets ”utspring”

  Mycket bra arrangerat först satt alla stundenter utplacerade glest på fotbollsplanen, när de sen ”sprang ut” så var det som vanligt klassvis, men endast anhöriga till den klassen fick vara i ett område vid grindarna, och dessa fick lämna för nästa klass… mycket bra arrangerat

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.