Fredag kväll den 12 juni och lördagen den 13 juni 2020: Lagom till semestern


 Kära dagbok…

Har jag nånsin tur? Sällan. I morse var jag och besiktigade bilen och fick underkänt. Infästningar på bakvagnen som var rostskadade. Detta måste åtgärdas senast den 13 juli annars blir det körförbud. På måndag får jag ringa min verkstad. Det som är oroande är att de kanske inte kan åtgärda felet på grund av tidsbrist, pandemi eller att det inte finns reservdelar. Min bil är liksom 15 år gammal… Så det var ingen trevlig present att få lagom till semestern som inträder… den 13 juli.

Underkänt på besiktningen

Underkänt på besiktningen.

∼ ♦ ∼

Pelargoner i Slottsträdgården

Dessa pelargoner och allt det andra behöver vattnas varje dag.

Igår kväll efter jobbet var jag till Slottsträdgården och vattnade. Vädret är kanon i alla fall just nu, men växligheten behöver vattnas varje dag. Jag ska strax packa matsäck och ryggsäck och åka dit – ja, jag får ju fortfarande köra med bilen. Tanken var att försöka slappna av lite i trädgården i dag, vila lite, återhämta krafter. Nu har i stället ett nytt orosmoln seglat upp på himlen, så vi får se hur det blir med vilandet.

Efter vattningen och Fästmöns hemkomst från sitt jobb gick vi till Korgtassen för att handla mat. Vi köpte middag till både fredag och lördag. Det känns tryggt att ha hemma. Det var massor av folk i affären och jag blev som vanligt ilsken på att de inte kan hålla avstånd. Inte hade jag nån lust att sätta mig ner heller.

Stol på Torgkassen med test Varsågod och sitt ner sp kan du fundera på saken

Nej tack, jag vill inte sitta ner. Jag vill skynda mig att handla och gå hem.


Hemkomna fixade Anna var sin GT med tilltugg.
Lite senare hjältes vi åt att duka fram maten. Laxen var god, men smakade inte så mycket chili. Det vita vinet var sisådär.

Efter maten var vi som två säckar potatis i var sin fåtölj. Jag passade i alla fall på att ladda upp Paddy* och uppdatera systemet innan läggdags. Jag trodde att uppdateringen var ett skämt. Figuren som poppade upp på skärmen såg allt annat än seriös ut. Dessutom viftade den på örona under hela uppdateringen.

Paddan installerar systemuppdatering

Seriöst???

∼ ♦ ∼

Nej, nu ska jag packa ihop och försöka få en stund i solen. I kväll blir det väl gravöl eller nåt annat dämpande.

∼ ♦ ∼

*Paddy = min Lenovo-padda som jag fick för ett par år sen som premie


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 12 juni och lördagen den 13 juni 2020: Lagom till semestern

  1. Uppsalaewa skriver:

    Va! Clark Kent icke godkänd. Går det att överklaga beslutet?
    Vi ska besikta nya pärlan på tisdag och godkänner inte något annat än godkänt!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.