Måndag kväll den 8 juni och tisdagen den 9 juni 2020: Mörkrosa mos, fiolspelande och snart kommer Motalaserien


 Kära dagbok…

Allt eftersom dan fortskred igår verkade det som om Fästmön mådde bättre. Till kvällen åt vi lite ”snäll” mat i form av fisk. Jag slängde in fyra laxfiléer med citron- och dillsås från Abba i ugnen. Anna gjorde nåt mos med läckert utseende av rödbetor och vitkål till fisken, jag kokade några potatisar till mig. Annas mörkrosa mos var inte bara spännande till färgen – jag fick nämligen smaka och det var lika spännande då.


Det som återstod av måndagskvällen tillbringade jag främst i fåtöljen.
Jag läste en del och boken är lika spännande som Annas mörkrosa mos. Det är hennes bok, för övrigt, så det är ju passande. Vi såg premiäravsnittet av TV4:s söndagsdeckare, Van der Valk, som jag hade spelat in på DVD-hårddisken. Så skönt att kunna spola förbi både reklam och gamla nyheter med väder. Programmet var ganska våldsamt och Van der Valk ganska konstig. Två avsnitt återstår. Jag får se om jag är lika modest i mitt omdöme efter dem.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan Sorry I wasnt listening

Tränar på att inte höra allt.

I natt sov jag ganska bra, men jag vaknar då och då. Vissa nätter – liksom dagar, numera – blir jag förvånad eftersom de är så tysta. Den här våren har jag verkligen hört fåglarna kvittra och sjunga. Underbart! Sen kan den övriga tystnaden skrämma mig då och då – jag vet ju vad den beror på – corona och pandemin. Vi bor mitt i stan och här är verkligen tyst nymera. Inte är jag glad åt att jag bara har medicin kvar för en vecka av en av mina stadiga medikamenter heller. En följd av att en avbryter medicineringen kan bli nedsatt immunförsvar. Det känns ju inte så bra. Jag försökte söka lite på nätet igår ifall medicinen finns att köpa på annat sätt än på fysiska apotek. Det kanske är möjligt, men inte helt enkelt eftersom dosen ska vara rätt. To be continued…

Vissa saker försöker jag annars stänga mina öron för. Jo jag vet, det finns ett skäl till att vi har fått två öron och bara en mun. Men munnen kan jag stänga, det är svårare med örona. Jag tränar på att inte höra allt.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan spelar fiol på sjunkande båt

Är jag fiolspelaren på skeppet?

Det var åter en arbetsdag hemma idag. Som vanligt bestod den av ett antal Zoom-möten. Där emellan försökte jag jobba med lite praktiska ting. Igår hann jag uppdatera min På gång-sida. Det var ett tag sen. Timmen före lunch hade jag medarbetarsamtal med min chef. Det var vårt första medarbetarsamtal och självklart var jag spänd inför det. Jag hade och har ändå inga förväntningar som rör mitt nuvarande arbete. Detta eftersom jag fortfarande anser att vissa saker i tillvaron är ett sjunkande skepp med en osynlig kapten och ett antal styrmän som inte kan styra utan sin kapten så att de i stället navigerar åt olika håll eller inte alls. Vissa dar känner jag att jag vill protestera högt och tydligt. Men de flesta dar numera plockar jag fram fiolen och spelar. Medarbetarsamtalet blev ändå en positiv upplevelse. Jag känner att såväl jag som min chef försöker. Och efter en kort promenad intog jag sommarlunch i form av macka samt jordgubbar och blåbär med mjölk och en skvätt ovispad grädde.

Macka mjölk o grädde med jordgubbar o blåbär o bok

Sommarlunch!


Gymnasisten
kom förbi på eftermiddagen
för att hämta lite skolmaterial. Förhoppningsvis tillbringar vi midsommarafton tillsammans med Slottsherrskapet i Slottsträdgården. Men före och efter det blir det sommarskola några veckor innan sommarlovet tar vid på riktigt. Citrus och jag vinkade ”hej så länge” genom köksfönstret.

Citrus i köksfönstret

Citrus saknar Gymnasisten, men vi vinkade ”hej så länge” till honom vid köksfönstret.

∼ ♦ ∼

Nåt annat som hittade hem till Main Street idag var ett vykort från Motala – med snigelposten och det är ju definitivt inte vanligt. Tusen tack, Carina, för kortet och för informationen om att det varken blir nån Vätternrunda eller nån kanalbåtstrafik i sommar. Men… vilken tur för mig och alla andra att jag/vi kan trösta oss med att den första boken i Motalaserien kommer ut… den här veckan, hoppas jag. Det är Thomas Bodström och Lana Brunell som tillsammans har skrivit nästan 300 sidor deckare som utspelar sig i Motala!

∼ ♦ ∼

Anna var kurant nog att jobba idag. Det bådar gott, för i morgon kväll ska vi på utflykt till landet där hon har bokat kvällsshopping à la corona på Thuns. Jag behöver till exempel jeans och nya tofflor att ha hemma. Vår egen lilla skofetischist a k a Citrus föredrar visserligen våra nuvarande tofflor och skor, men hittar vi nåt nytt kan hon få gosa med de gamla.

Citrus vid Annas tofflor och skor

Vår egen skofetischist som även verkar ha ett H som är HYPER i sitt namn. Hon är aldrig stilla, nästan.


Men ännu är det bara tisdag.
Jag ska kolla premiäravsnittet på säsong två av The Frankenstein Chronicles på SvT 2 som antingen börjar 22.10 eller 22.15 (olika uppgifter från olika källor). Det är en brittisk kriminalserie från 2017 i sex delar med drag av fantasy.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.