Tisdag kväll den 9 juni och onsdagen den 10 juni 2020: En riktig soppa, kvällslivat och… extra bra, helt enkelt


 Kära dagbok…

Soppa tycker jag faktiskt är helt OK mat numera. Med ett gott bröd till och gärna mjölk i glaset blir jag ordentligt mätt. Av olika skäl passade just soppa extra bra igår. Med ostfranska (frallor med ost på utsidan av överdelen), skivade och pålagda med en sträng räkost på den ena, paprikaost på den andra och sen övertäckta med Västerbottenost respektive kalkon till soppan blev det mycket gott i magen.

 

Solen skymtar bakom trädgrenar

På kvällspromenad.

Det kom lite regn igår eftermiddag, men kvällen var underbar. Fästmön fick ut mig på kvällspromenad. Vi tog vägen runt ån, den väg jag brukar traska när jag är lite låg. Det var jag inte igår. I stället njöt jag av sällskapet och promenaden till hundra procent.

Mitt ena ben, det som jag hade tromboflebiten i nu sist, är lite svullet. Att gå är därför extra bra för mig.

Och strax innan vi skulle vika av hemåt träffade jag en kollega som nyligen har slutat hos oss. Jag kunde inte delta på avtackningsfikat eftersom jag jobbar på distans, så det kändes extra bra att få tillfälle att säga några ord och önska lycka till.

Allium

Allium i två färger på vår promenadväg.


Det blev kvällskaffe på vår balkong.
Vi hade sällskap av Lucifer, som hade kört bort sin mamma Mini från hennes favoritplats på nya filten i balkongsoffan. Han sov så gott och var vädligt medgörlig att Anna tog tillfället i akt att klippa bort ett par tovor. Han får ofta tjocka tovor, vår kattpojke, tovor som inte går att reda ut med vare sig karda eller kam utan måste klippas bort. Så snart han ser saxen med det röda handtaget förstår han vad som är på gång – och han gillar det inte. Nu gick det extra bra igår, men efter klippningen sprang han iväg och gömde sig i en låda inne i Pojkrummet. Citrus höll vakt på en stol utanför. De såg så himla gulliga ut, bror och syster.


Min onsdagskväll avslutades med läsning, extra bra sådan,
samt första avsnittet av säsong två The Frankenstein Chronicals. Det är en brittisk dramathriller med lite fantasyinslag som utspelar sig i ett skitigt 1800-talets London. Och jag tyckte att det var riktigt spännande. Fem avsnitt återstår och jag ska se dem.

Innan jag släckte läste jag ytterligare ett kapitel. Boken är snart utläst, men troligtvis inte i kväll eftersom jag gör annat då.

∼ ♦ ∼

BitmojiTofflan med brillor

Jag sprider ut mina gracer och slapp frustration.

Onsdagen inleddes med ett krånglande verktyg/system på jobbet. Det måste ha orsakat stor frustration och irritation hos somliga som så gott som enbart jobbar (?) i detta.

Själv sprider jag ut mina gracer lite och ordnar på så sätt hängslen och livrem för mig själv. Utöver detta hade jag ett Zoommöte på förmiddagen om just detta verktyg. Det blev extra bra och givande idag med tanke på krånglet.

∼ ♦ ∼

Jag har kört ett par maskiner tvätt här uppe i lägenheten, vattnat våra krukväxter inomhus och på balkongen samt vaktat diskmaskinen. Kattpottorna är som vanligt tömda. Anna cyklade iväg till Slottet och självklart var jag lite avundsjuk, en vacker dag som denna, men… Jag fick i alla fall en härlig lättlunch – med dessert. (Laxen och såsen var rester från i måndags; rabarberpajen ”svängde Anna ihop” häromdan.)

 

I kväll, när det här publiceras, är vi på utflykt. Vi har tagit matsäck med oss och ska sen på corona-shopping (tidsbokad) på Thuns. Det innebär att vi är ett fåtal personer som har bokat tid för shopping i varuhuset. Inte för att detta gör att en är helt skyddad från att bli smittad av helvetesviruset, men det är i alla fall bättre. Och om jag ska kunna gå utanför hemmet behöver jag nya jeans – så många av mina jeans är +10 år och faller sönder, par efter par. Vidare behöver jag ett par hemmatofflor/-sandaler. Även mina nuvarande hemmasandaler är på väg att falla samman både vad gäller ovandel och sulor. Så räkna med att vi åtminstone drabbas av påssjuka i kväll. Det känns emellertid extra bra.

Påse från Levis

I kväll kanske jag drabbas av påssjuka.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 9 juni och onsdagen den 10 juni 2020: En riktig soppa, kvällslivat och… extra bra, helt enkelt

  1. The Frankenstein Chronicals låter som något väldigt intressant! Det måste jag kolla upp 🙂

    Gilla

  2. Kvällspromenader denna årstid är såå härliga. Jag tog en i förrgår, gick i villaområdena här intill, och syren och allt annat doftar underbart 🙂

    Hoppas ni får en bra shoppingkväll och att du hittar det du söker !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.