Måndagen den 8 juni 2020: Måndag med betoning på måndag…


 Kära dagbok…

Blå himmel skymtar mellan gardinerna

Inte många solglimtar den här måndagsmorgonen…

Det var sannerligen en riktig måndag jag vaknade till idag! Fästmön mådde inte bra och hur hon än försökte slutade det ändå med att hon stannade hemma från jobbet. Vi får hoppas att det är nåt tillfälligt och snabbt övergående. Själv mår jag ganska bra, den enda nya krämpan förutom de vanliga är lite soleksem högt upp på ryggen. Det har jag salva för. Mina sedvanliga krämpor medicinerar jag mot och min dumskalle som var på apoteket i lördags glömde att hämta ut mediciner. Det stod på agendan på lunchen idag liksom att kompletteringshandla till vår lax-middag. I morgon ska vi äta nåt lätt, typ soppa. Och det finns ett skäl till det som jag inte tänker gå in på här eftersom det inte handlar om mig.

På lunchen traskade jag alltså iväg till Kvarnen.Korgtassen gick det snabbt, på apoteket gick det lååångsaaamt. Där satt en personal under utbildning i receptkassan och vad h*n en skulle göra blev nån av de övriga två som lämnade ut mediciner indragna trots att de hade egna kunder. När det äntligen blev min tur hade vi klara problem att förstå varandra, vilket gjorde att även jag fick vända mig till ordinarie personal. Det visade sig att min medicin – alla märken av den – är slut. Jaha… vad gör en då? Ordinarie personal rekommenderade att jag kontaktade min läkare, så då fick jag logga in på Mina sidor och göra det när jag kom hem. Jag angav att jag ville bli uppringd eftersom jag ville resonera med en läkare. Jag fick svar… i inboxen i i Mina sidor, enligt både mejl och sms… Bara att logga in igen och hitta ett svar som jag inte känner mig nöjd med. Att medicinen ska finnas kvar i kroppen i sex månader betvivlar jag starkt eftersom jag måste äta en tablett varje dag, livet ut. Läkaren som hörde av sig skrev i alla fall så och att jag skulle kontakta mottagningen igen om det var så att jag inte hade fått nån medicin… på sex månader. Asså, jag äter ju den här medicinen för att jag har en förvärvad brist. Jag känner mig inte nöjd med svaret och jag känner mig inte nöjd med att jag inte fick resonera per telefon. Skatt ska en betala, men jag känner mig ganska ”o-vårdad” trots behov.

What a day bitmoji Tofflan

En riktig måndag idag…

 

Citrus i köksfönstret

Gos-Citrus.

Men det skulle bli ännu mer måndag den här måndagen. Direkt när jag hade loggat in på mina jobbsajter på morgonen fick jag veta att en av våra mest kompetenta medarbetare ska sluta. Ytterligare en person, alltså, förutom de tre som slutade i maj. Det känns jättetråkigt på många sätt. Dels för att vi förlorar kompetens, dels för att jag förlorar en kollega som jag tycker mycket om. Så nja… det var inte många solglimtar som inledde den här måndagen… Som grädde på moset skulle vi ha enhetsmöte och därpå följande kommunikationsavstämning. Jag hade ändå en bra avstämning med min chef – (det var bara han och jag idag. Vi fick en del avstämt och mycket gjort. Jag ser att han försöker göra ett bra jobb. Det finns emellertid mycket att tänka och tycka om ”hela grejen”. Nånstans hade jag en förhoppning om att det kanske skulle bli bättre på jobbet, åtminstone efter semestern. Nu är jag mer tveksam än nånsin. Jag säger inget mer här och nu förutom att jag införskaffade lite gos av Citrus som satt i fönstret och fågelskådade.

∼ ♦ ∼

Lucifer har varit en riktig buse idag. Han har till exempel slickat på högtalarna till stereon i köket, suttit med sin bajsiga tufsiga lilla rumpa på mitt receptkvitto som jag skulle fota för att få läkemedelsersättning av min arbetsgivare, försökt klättra upp på piedestalen i Bokrummet, bråkat med sin syster samt skrikit utanför sovrumsdörren när Anna skulle vila för att nämna några busstreck. Som straff blev han därför senare på dan fasthållen av Anna och tvångsborstad, bland annat den tufsiga lilla rumpan. Efter det höll han sig lugn – i en kvart.

Anna borstar Lucifers bak

Anna borstar Lucifers lilla tufsiga bak.

∼ ♦ ∼

Sockerburk i silver med årtalet 1916 och initialerna KH ingraverade.

En av få saker som är kvar efter pappas farfar Karl. Det var dock inte sockerburken på bilden som efterfrågades utan information.

Och nu nåt heeelt annat, nåt mer seriöst:

För ungefär ett år sen började jag släktforska i mycket liten skala. Ja jag har inte nån licens som jag betalar för och jag har inte gjort så mycket mer än att påbörja en släkttavla. Tanken var att forska på mormors och morfars sida. Men detta är nåt jag tänker fortsätta med när jag blir pensionär – nu har jag inte så mycket tid. Genom mina bloggar har jag emellertid fått mejl från olika personer, som har läst en del om min släkt och familj på pappas sida här, och som har frågor. Det är frågor som berör antingen dem själva och deras egen familj eller min familj. Så sent som idag fick jag svara ”tyvärr” på en förfrågan. Det finns liksom inte så många papper kvar från en tid när det var krig. Ett annat mejl ligger ännu obesvarat i en annan inkorg… Skälet till det är att jag inte vet hur jag ska besvara det. Det är både roligt och jobbigt när det rörs om i grytan. Jag känner mig helt enkelt väldigt ensam. Sist kvar, liksom. Samtidigt är nån intresserad, kanske inte att få veta mer om mig men om min familj.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Måndagen den 8 juni 2020: Måndag med betoning på måndag…

 1. uppsalaewa skriver:

  Hör av dig om du vill ha någon hjälp med släktforskandet på mödernet. Här finns tid över och även intresse.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack, snällt, men jag vill nog forska själv på min släkt. Det blir nåt att göra framöver när det finns tid. Just nu gör det inte det, så det är därför jag kör gratisvarianren tills vidare. Man kommer en bra bit bakåt med den trots allt. 👍🏻😁

   Gilla

   • uppsalaewa skriver:

    Såklart. Att forska själv är ju egentligen hela nöjet. Hoppas du får tid snart. Vilken är gratisvarianten? Jag har ”fastnat” i USA och kommer inte vidare trots idoga försök.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja det är ju just det att jag vill göra det själv, för det är ju det som är själva grejen och nöjet. 😛
    Olika släktforskarsajter har olika gratisvarianter som gör att man i alla fall kan börja, men kanske inte gräva så djupt.

    Gilla

 2. Ajdå, vilken MÅNDAG! Hoppas fästmön mår bättre idag. Skickar styrkekramar härifrån!

  Gilla

 3. Ibland är det mer måndagigt än vanliga måndagar 🙂

  Hoppas det är en bra tisdag idag 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.