Ett rött vin: Passorone Appassimento


Ett inlägg om ett rött vin från… Italien.


 

Passorone Appassimento

Härligt fylligt vin som smakar mycket.

Under den gångna helgen blev det en del vin avsmakat. Till lördagsmiddagen, som till stor del bestod av plock, luftades och öppnades en flaska Passorone Appassimento (årgång okänd). Jag drack ett glas till vår ostbricka, en bricka som främst bestod av olika sorters cheddarostar och grönmögelostar.

Enligt Systembolagets webbplats lagerförs vinet inte av Systembolaget. Det gick i vart fall att köpa på vårt närmaste bolag. Så mycket information om vinet på Systembolagets webbplats finns inte mer än att vinet kostar 99 kronor och har en alkoholhalt på 15 procent. Jag surfade emellertid runt på nätet och hittade en aning mer information om vinet.

Vinkompassen skriver att det är ett ekologiskt vin som tack vare appassimentometoden (torkning av druvorna direkt efter skörd och före pressning) ger en hög smakkoncentration. Vinet är mycket fylligt och smakrikt och rekommenderas till rätter av kött, pasta, pizza, grytor, gratänger och ostar.

Vinguiden skriver så här om vinets smak och doft:

”Kraftfullt smakrikt vin med toner av mogna mörka bär, fat och örter. […] Fylligt och smakrikt vin med inslag av mörka körsbär, plommon, färska örter, choklad och fat.

Mörka bär och choklad är tydliga i smak och doft, tycker jag. Vinet är härligt fylligt och smakar mycket. Det bröt av förträffligt mot de lagrade ostarna, framför allt cheddarostarna. Även detta är ett prisvärt vin – du får mycket vin för pengarna.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.