Lördag kväll den 23 maj och söndagen den 24 maj 2020: Vi fortsätter äta gott – och fira våra kära


 Kära dagbok…

Lördagsmiddagen blev kanske inte som vi hade tänkt ursprungligen, men god blev den. Vi köpte en massa smaskens. En del kostade mycket, annat fick vi för halva priset eftersom det var kort datum. Den som tycker att vi lyxar kan gå ut och handla själv och se att det inte är nån särskild lyxmat. Vinet var italienskt, surprise, surprise, men det skriver jag mer om en annan gång eftersom det bara var jag som drack ett glas. Flaskan kostade under hundralappen. 

Förrätten blev var sin räkbakelse och till det var sin flaska Peroni chill lemon, en sorts italienskt citronöl. Peronin kostade oss ingenting, för vi fick båda flaskorna för ett tag sen. Ostbrickan bestod av ett par cheddarostar, portvinscheddar (den är dyr!), bland annat, samt några grönmögelostar med mera. Druvorna var blå, oliverna gröna och färskostfyllda samt paprikorna röda och ostfyllda. Kexen var till största delen köpes, men där fanns även hembakade. Allt var suveränt gott och prislappen sätter jag inte ut här bara för att retas.

Utöver att svulla med goda ostar och annat blev det bokbyte för min del. Den svenska deckaren, som inrymde en hel del kritik mot okunniga byråkrater och snömos, byttes mot en självbiografi av en svensk deckarförfattare.

Böckerna De drabbade och En sorts memoar

Bokbyte från en deckare om okunniga byråkrater och snömos till en självbiografi av en svensk deckarförfattare.

∼ ♦ ∼

Söndagen startade vid åttatiden för min del. Fästmön hade då varit uppe och utfodrat familjen Katt samt startat Moccamastern. En stunds läsning och kaffe på sängen är en bra start på en ledig dag, men det slog mig att denna dan var den fjärde och sista lediga på ett tag. Suck och ångest. Frukost serverade Anna vid köksbordet – och hon överraskade med att ha tomteluvor på sin macka.


Vi stod oss ända till lunch
för då skulle vi stråla samman vid Slottet med Slottsherrskapet. Slottsherrn a k a Kaptenen hade nämligen fyllt år i veckan och det skulle firas med paket och go-fika. Slottsfrun stod för go-fikat idag och vädret tillät inte riktigt utomhusfika. Vi sådde inte heller några frön, det få bli senare i veckan. Tur att det var städat på verandan så vi kunde fika där. Ett par fina timmar blev det med ett fint par innan Anna och jag for iväg för att köpa kattmat och handla åt en tant.

Middagen åt vi på vår mysiga kvarterskrog. Vi var totalt fem sällskap inomhus och ett sällskap utomhus och alla satt på stort avstånd. Handspriten var med och nyttjades flitigt. Jag åt pasta med kantareller och Karljohansvamp. Den käre Alex var på plats idag och bjöd på extra gott vin samt espresso. Mille grazie!

Kantarell och karljohanpasta

Kantarell- och karljohanpasta till söndagsmiddag.

∼ ♦ ∼

I morrn är det måndag och arbetsdag för både Anna och mig. Men först återser vi en härlig gammal bekant på TV i kväll, nämligen Vera.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.