Lite söndagen den 24 maj och mer måndagen den 25 maj 2020: Finväder och fågelkvitter


 Kära dagbok…

Måndag, varmt och strålande sol utomhus. Så typiskt när såväl Fästmön som jag skulle jobba. Visserligen hade jag två fina, lediga dar förra veckan, men det är ju roligare att vara ute i finvädret när en är två. Igår eftermiddag var vi duktiga och dammsög, så förhoppningsvis slipper jag göra det nån varm kväll i veckan och kan ta det nån sval förmiddag i helgen i stället. Skönt att ligga steget före.

På fredag är det min namnsdag, men ingen firar mig längre. På söndag är det Mors dag och jag har ingen mor att fira. Men… jag fick vara med på ett hörn och fira Annas snälla mamma igår, även om det var L som mest firades. Anna jobbar nämligen den kommande helgen och kan inte fira sin mamma på söndag. Vi försökte vara lite fyndiga när det gällde presenter. Födelsdagsbarnet fick till sin stora glädje bland annat fyra kanelbullar från Butiken på Hörnet. Och Mamman fick ett insektshotell.

Slottsfrun serverar Slottsherrn kaffe

Såväl födelsedagsbarn som mor firades igår.


Vår söndag avslutades med pasta och Vera.
Det var knappt att vi kunde hålla oss vakna under Vera och en undrar varför det sänds så sent en söndagskväll.

∼ ♦ ∼

Finväder denna måndag, alltså. Och även om en hellre vill vara ledig då är det ändå skönt med sol och ljus. Jag har suttit med fönstret öppet och jobbat i Bokrummet. Än så länge är det inte många tåg som passerar och inte heller är det masstrafik till parkeringen utanför. Jag har mest lyssnat till fågelkvitter. Ljuset måste jag emellertid stänga ute med tjocka gardiner för att kunna se vad som försiggår på min datorskärm. Idag har jag haft ett Zoom-möte och har även jobbat med några kommande möten och ett par texter. I morrn är det en avtackning med kaffe och tårta på jobbet, men jag vill inte riskera nåt och gå dit. Dessutom har jag ett Zoom-möte i anslutning till avtackningstiden.

Familjen Katt, som inte fick vara med på ett enda foto i gårdagens inlägg, krävde kompensation idag. Men särskilt pigga och arbetslystna var de inte…

∼ ♦ ∼

Det blev en kort lunchpromenad idag. Finvädret lockade mer än att äta och äta skulle vi ju göra i kväll, Anna och jag.

∼ ♦ ∼

Utöver det har jag hunnit se över månadens räkenskaper, betalat en och annan räkning samt bokat en klipptid för Gymnasisten. Och med det är det over and out för den här dagen.

Citrus i Es vinterjacka

Over and out! Citrus föredrar Gymnasistens vinterjacka framför hettan på balkongen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lite söndagen den 24 maj och mer måndagen den 25 maj 2020: Finväder och fågelkvitter

 1. Tycker om dina kattbilder 🙂 Men du har rätt, katter är inte så arbetslystna. Sol här idag med, en njutning för alla sinnen. Kram!

  Gilla

 2. Trevligt med lite kombinationsfirande, det är inte hela världen om det inte blir på rätt dag, det är tanken som räknas 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tofflan skriver:

   Ja Anna jobbar ju på Mors dag och det funkar inte med firande på kvällen. Men båda blev glada, tyckte jag mig se och det är det viktigaste. 😁👍🏻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.