Fredag kväll den 3 april och lördagen den 4 april 2020: Solkatter, buskatter och ljuset tar sig in


 Kära dagbok…

Det blev lite bättre väder senare igår. Idag är det en riktigt härlig vårdag. Solen skiner, himlen är ganska blå med bara några lätta moln, det blåser lite och termometern visar en sex grader utomhus. (Min morgontemp var för övrigt 36,1 idag. Bara så du vet!) Vissa gillar solen lika mycket som jag och avnjuter den på vår inglasade balle*. Andra fyrbeningar i familjen är mer… ”musiclovers”, som det verkar.


Vi människor höll oss i köket vid middagen igår kväll.
Det blev laxrullader med pepparrotsost, färska räkor med tillbehör samt beskt vin. Allt smakade ljuvligt utom vinet – en STOR besvikelse!


Vi höll oss vakna och såg Tyst vittne
Annars kände jag mig faktiskt inte alls OK igår. Jag var rädd att jag hade drabbats av viruset. Men det är nog så att jag ”bara” är orolig, stressad och lite deprimerad, som de flesta andra. Benet känner jag visserligen av och skälet till det var nog att jag inte rörde på mig tillräckligt på fredagen. Det blev det ändring på idag!

Givetvis vaknade jag tidigt, före klockan sju – jag var ju ledig. Jag unnade mig en god stund i sängen och läste ungefär en fjärdedel av min bok på gång och drack två muggar kaffe före frukost och dusch.


Boken jag läser har som synes en helt underbar titel. 
Och idag tog sig verkligen ljuset in även i min själ – för jag gick ut. Det blev två promenader på förmiddagen och vid lunchtid. Sen gick jag och mötte Fästmön efter jobbet vid 14-tiden.


Jag vet att en inte ska skena i affärer just nu, 
men jag hade två viktiga ärenden som behövde utföras. Dels är det en födelsedag att fira nästa vecka, dels är det dags för gin o’clock.


Och medan jag slog in paket 
passade nån busa på att fixa jordgolv IGEN i Djungelrummet! Men vem 17 är den skyldiga? Både Mini och Citrus befann sig på platsen och båda så lika skuldmedvetna ut…

Jord på golvet i Djungelrummet

Jordgolv idag igen i Djungelrummet.


To be contiuned…

∼ ♦ ∼

*vår inglasade balle = vår inglasade balkong


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.