Torsdag kväll den 2 april och fredagen den 3 april 2020: Aprilväder och -humör


 



Kära dagbok…

Regn på balkongglaset

Aprilväder.

Det är riktigt aprilväder just nu. Gårdagen inleddes med sol och knallblå himmel. Framåt eftermiddagen mulnade det på och sen kom regn och storm. I natt hade det uppenbarligen snöat, för det var vitt på marken när jag satte mig vid datorn för att jobba. Nej, jag tänker inte lägga ut nån bild på det. I stället blir det en bild tagen genom glaset på vår balle* från gårdagseftermiddagen när det regnade men ändå var sol. Sannerligen aprilväder, omväxlande till humöret precis som vi aprilbarn.

Vi städade lite igår. Fästmön gick med dammvippa och dammsugare och efter avslutad arbetsdag torkade jag golven i köket, hallen och vardagsrummet. Det var på sätt och vis lite ogjort arbete. Dels spydde två av katterna igår, dels är det nån av katterna (Citrus är starkt misstänkt) som föredrar jordgolv i Djungelrummet. I morse såg det ut så här för andra morgonen i rad – och dessutom hände det en gång till under dagen…


Nåja, ingen spya varken i morse eller senare idag.
Igår torkade jag kattspyor tre gånger, Anna två. Först var det Mini som uppenbarligen inte kom överens med maten vi serverade och sen var det Lucifer, som kräktes upp en stor hårboll. I övrigt verkar katterna må bra, så vi får hoppas att det var nåt tillfälligt och att de inte åkt på typ corona eller nåt.

På tal om sjukdomar låg min morgontemp idag på 35,8 grader. Tromboflebiten känner jag fortfarande av. Benet värker när jag sitter stilla för länge, vilket händer rätt ofta nu när jag jobbar hemifrån. Vidare är det fortfarande en bula strax ovanför knävecket. Så här såg benet ut igår kväll:

Tromboflebiten kväll 2 april 2020

Tromboflebiten med en bula ovanför knävecket igår kväll.


Gemensam matlagning ägnade vi oss åt igår kväll. 
Det vill säga, jag påbörjade stekningen av kycklingpytt och Anna snodde lite av pytten och kompletterade med andra grönsaker i sin panna. Sen bytte jag panna mot vattenkanna och gick runt och vattnade krukväxter i stället för att stå vid spisen (typiskt mig!). Vi stekte våra respektive ägg själva eftersom vi vill ha dem så olika. Det som blev över kunde Anna ta med sig i lunchlåda idag.

Böckerna När alla klockor stannat och Hur ljuset tar sig in

Bokbyte igår från värmländsk polisroman till kanadensisk.

Resten av gårdagskvällen ägnades åt sedvanliga sysslor, det vill säga läsning och TV-tittning. Jag läste ut den värmländska polisromanen och bytte ut den mot en kanadensisk dito. Det blev nog bara ett par kapitel lästa i den nya boken igår, för som vanligt var jag för trött för att läsa mer i sängen. Vi tittade också på Gåsmamman och jag känner att jag börjar bli rätt irriterad för det händer samma saker – och eländen – i serien hela jävla tiden. Då är det faktiskt bättre att läsa böcker, även om vissa böcker, av olika författtare, ibland liknar varandra alltför mycket. Den bok jag läser just nu är i detta sammanhang väldigt annorlunda. Den är både på sätt och vis en pusseldeckare och ändå en modern kriminalroman.

∼ ♦ ∼

Lila och rosavita tulpaner

Tillvaron känns mindre deprimerande med färggranna tulpaner.

Den här morgonen vaknade vi till vinter igen, alltså. Det är skönt att ha tjocka gardiner i Bokrummet där jag sitter och jobbar, för det är ganska dragigt vid fönstret. I och med att jag har en del Zoom-möten under arbetsdagarna får jag dra för så att mitt ansikte inte blir vitt på skärmen. Igår när jag satt och jobbade blåste det så mycket att fönsterrutan skallrade. Förmiddagen bestod av några möten och lite skrivjobb, resten av dan blev det mest inläsning av vissa riktlinjer och beslut som har fattats utan att jag riktigt har insett det. Och så fick jag några märkliga uppdrag som egentligen inte borde vara mitt bord utan… ??? I stället för fikarast passade jag på att ringa Annas snälla mamma för att kolla läget. Läget var gott, vilket var skönt att höra. På lunchen tvingade jag ut mig på en liten promenad. Jag behövde dessutom handla mat till i kväll samt slänga sopor. Det följde också med ett par flaskor ripasso hem och fyra öl till påsk. Själva lunchen bestod sen av en ostfralla som jag åt vid halv tre-tiden. Då passade jag också på att hänga tvätt. Tillvaron känns ganska deprimerande just nu, men jag gläds åt sånt som att Anna köpte fina tulpaner åt oss igår.


I kväll ska vi i alla fall försöka ha det mysigt. 
Jag har köpt hem färska räkor och fyra laxrullader. Till det blir det avocado och kokt ägg samt chiliaioli. I kylen står den vite slaktaren sen han kom hit till Main Street. Må ingen katt fixa jordgolv eller lägga nån pizza!

Mini närbild

Inte fixa jordgolv eller pizza nu, Mini!

∼ ♦ ∼

*vår balle = vår balkong


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdag kväll den 2 april och fredagen den 3 april 2020: Aprilväder och -humör

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Ja, livet känns verkligen deppigt nu, och jag önskar att jag funnit bättre ord än i min kommentar till dig (hos mig). Men jag tycker det är skönt att läsa din, och andras bloggar, som s a s står mig nära i världen på nätet;,en dörr på glömt till andras världar, och tankar. Och busiga katter 😉 Kram❤️

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Igår kändes det riktigt tungt, men idag, lördag, har jag varit ute och fått sol, ljus och luft två gånger – och ska strax gå ut en tredje gång.:P
   Som du tycker jag också att det är gott att läsa vissa blogg, din inkluderad.
   Katterna är jättebusiga idag och det har blivit jordgolv en gång hittills. 😦

   Gillad av 1 person

 2. Louise Baumgärtner skriver:

  En dörr på glänt, ska det givetvis vara 😉

  Gilla

 3. katterna är riktiga småbusar, tur dom är söta, då kan man ta att sånt händer 🙂

  Aprilväder, ja vilken dag torsdagen var, lite åt det hållet även igår men inte så stora svängningar.

  Idag har jag roat mig med att tvätta bilen, det är vad som blir i städväg här idag !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa du, det har hänt idag igen, när jag var i köket och grejade med nåt. Två tänkbara skyldiga fanns i rummet – Mini och Citrus. Vet faktiskt inte vem av dem som har gjort det. Jag skriker och sopar – och sen pratar jag med min löjliga kattröst till dem igen. 😛

   Idag är det härligt väder och jag har varit ute två gånger, snart en tredje för ljus, luft och sol. Mår mycket bättre idag!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.