Måndag kväll den 16 mars och tisdagen den 17 mars 2020: Redo för distansarbete och cyberspace samt några salta bitar


 Kära dagbok…

866 pers i Zoommöte

Zoom har stor kapacitet. I morse 9.30 deltog 866 personer i olika Zoommöten på universitetet.

Vilken tid det är! Jag är förstås inte helt nöjd med uppdelningen av arbetsuppgifter på jobbet, men det viktigaste är att det som behövs göras görs. Två av mina kollegor på avdelningen är nu allokerade för att arbeta med kommunikationen kring coronaviruset och hur det påverkar vår arbetsplats, vår avdelning, våra arbetsuppgifter etc. Jag tar hand om… resten av det som behöver göras av avdelningens kommunikation. Detta betyder givetvis inte att jag skiter i att hålla mig uppdaterad om det som händer i omvärlden eller att jag ibland får agera jobbmässigt på det. Men jag får tyvärr inte vara mitt i ”the action”. Samtidigt känner jag att jag skiter i prestigen just nu. Vi behöver fokusera på det viktiga, det som måste göras. Vem som gör vad är egentligen sekundärt.

Idag hade vi avdelningsmöte via Zoom, ett mötesverktyg som påminner om Skype, men som har större kapacitet. Man kan delta tillsammans eller enskilt vid sin dator. Det var förstås inte lika bra som att ha möte i verkliga livet. Ändå funkade det och ledningen kunde ta in frågor via chatt etc.

∼ ♦ ∼

Under morgondagen stänger gymnasieskolorna här (i vart fall rekommenderas det) och undervisningen bedrivs på distans. Det gör även vår undervisning då. Detta innebär att Gymnasisten troligen får plugga på Main Street. Som det verkar ska även jag jobba hemifrån, åtminstone delvis. Jag har installerat de verktyg jag behöver och hoppas att tekniken funkar när det väl gäller. Annars fungerar liksom mejl och mobil… Men om inget ändras till i morgon bitti går jag först till jobbet en sväng. Fästmön är ledig i morgon och på torsdag. Det blir intressant att se hur vi tre får nötas med varandra dessa dar. Det finns egentligen inget optimalt ställe för mig att sitta och arbeta på hemma. Vi har ju dessutom familjen Katt. Katterna lär säkert undra vad som är på gång när vi är hemma alla tre… Känner jag dem rätt tror jag att det blir stor matefterfrågan…

∼ ♦ ∼

Nä fan, nu orkar jag inte med mer om viruseländet. Jag vill avsluta med nåt gott. Igår kväll öppnade jag burken med chokladöverdragen lakrits som låg i goodiebagen från vännen FEM. Varken Anna eller Gymnasisten ville smaka – och det var bra. Godisarna var nämligen jääättegoda. Då är det inte fel att få äta dem alldeles själv.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det TV och läsning. Jag med flera behöver koppla bort corona lite. Auktionssommar bjuder på final och så är det lite brottsprogram också att glo på. Boken jag läser närmar sig slutet. Får jag bara sitta med den ifred tar den snart slut.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 16 mars och tisdagen den 17 mars 2020: Redo för distansarbete och cyberspace samt några salta bitar

 1. Jág är förvånad att det ändå har funkat väldigt bra för mig att jobba hemifrån. Det är köksbordet som gäller här, men jag är ju själv ”på kontoret” så det funkar bra, så har man koll på potatis och annat på plattan när man lagar mat !

  När jag tar rast, då går jag in i vardagsrummet och sätter mig i skönfåtöljen 🙂
  (eller tar en promenad)

  Hoppas ni får till det med hemjobb och hemplugg, det är ju tur man inte har ”småbarn” som kanske också snart blir hemma från skolan…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har ju problem med ett ben, så det är svårt att sitta stilla – har insett att jag sitter mer stilla hemma än på jobbet.
   Idag är vi hemma alla tre, Anna är ledig och det är väl inte världsaroligt för henne att vi andra måste ”jobba”…
   För mig blir det troligen tillfälligt hemjobb, ska försöka ta mig upp till jobbet på måndag om jag fortfarande är frisk. Jag är INTE sjukskriven för benet – mer om det kommer i ett inlägg i kväll!

   Gilla

   • Håller med, man rör sig mindre hemma gäller att tänka på det och steppa runt lite. Försöker gå på lunchen. Behöver åka till jobbet måndag eller tisdag nästa vecka nån timme. I övrigt kör vi hemifrån. Jobbigt med ben som krånglar 😮

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja jag ska lyssna på högsta chefen som skrev att en behöver röra på sig en gång i timmen. I morrn ska jag nog också ta en lunchpromenad om vädret är OK. När jag gick hem från jobbet idag på lunchen regnade det småspik och var bara oskönt.
    Tanken är att jag också ska jobba på jobbet på måndag.
    Ja fy te rackarns för benet. Och sprutor. 😮 Men, men Anna sticker mig, så förhoppningsvis överlever jag. 😛

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.