Tisdag kväll den 17 mars och onsdagen den 18 mars 2020: Sprutor och hemjobb


 Kära dagbok…

Om tisdagskvällen är inte mycket att orda. Just nu är det väldigt oroligt och rörigt. Skolor stängs, den som kan rekommenderas att jobba hemifrån, lokaltrafiken minskar, företag varslar, det hamstras matvaror och toapapper etc. Hur blir det för oss? Gymnasistens skola ska bedriva undervisning på distans, i skrivande stund är direktiven att undervisningen sker på lite olika sätt. Både Fästmön  och jag behöver få råd och direktiv angående sjukdomar och krämpor och hur vi ska förhålla oss med tanke på corona (covid-19). Vi försökte koppla av med lite TV, till exempel finalen i Auktionssommar. Det gick så där.

Tromboflebiten 17 mars 2020 kväll

Tromboflebiten igår kväll. Den är inte mindre idag.

Jag insåg att jag blev tvungen att bita i det sura äpplet och kontakta vården. Nej, inte på grund av nåt virus utan på grund av tromboflebiten. Som så många andra googlade jag och kom fram till att den sitter lite farligt till. Igår kväll skrev jag några rader till min mottagning och önskade att en läkare skulle ringa upp mig. Vid 8.30 i morse ringde doktor Oskar och tio minuter senare var jag på mottagningen. Med byxorna nere fick jag visa upp mitt vänstra underben för inte mindre än tre doktorer. Och precis som jag föreslagit fick jag recept på sprutor. Jag ska ta minst 30 stycken, en om dan, kanske fler. Hur nu det ska gå till, jag som är nålrädd. I samband med en operation 2012 skulle jag också få såna här sprutor. När jag blev utskriven från sjukhuset kom Anna hem tilll mig varje dag och stack mig. Kanske är det dags att jag fixar sprutorna själv nu, även om vi är sambor…

Vid lunchtid idag gick jag hemåt för att jobba, men också för att hämta ut mina sprutor från apoteket. Det tog 100 år innan jag hittade ett apotek som hade sprutorna.

Billigt är de förstås inte att vara sjuk. Det kostade 200 spänn bara att gå och visa benet för tre doktorer – och då hade jag ställt diagnos och rekommenderat behandling själv. Men jag är tacksam att jag fick komma dit så snabbt. Sprutorna kostade en del de också, över 600 spänn. Apotekaren sa att jag är uppe i högkostnadsskyddet nästa gång. För jag fick bara hämta ut 20 sprutor och doktor Oskar har skrivit ut 30 till. Det blir nog inte så att jag ska ta 50 sprutor totalt utan helst bara 30, för min blödningsrisk ökar och då vill en nöja sig med minimum. Vi får se, helt enkelt. Anna är ledig idag och har gett mig första sprutan. Jag höll på att svimma och känner att jag kan nog fan inte lära mig att sticka mig själv.

∼ ♦ ∼

Det har gått hyfsat att jobba hemifrån, men det är förstås inte optimalt. Dessutom är situationen både märklig och overklig. Bara det att det är så förunderligt tyst utomhus… Jag kom överens med chefen om hemjobb i eftermiddag, i morgon och på fredag, därefter tillbaka på jobbet på måndag igen om jag är frisk, förstås. Jag behöver inte heller vara sjukskriven på grund av tromboflebiten, utan behöver helst röra mig. Därför kan det också vara lite märkligt att jobba hemma, för jag rör inte på mig så mycket som på jobbet där jag faktiskt i vanliga fall rör mig lite mer.

Familjen Katt tycker förstås också att det är konstigt att vi är hemma alla tre samtidigt. Lucifer försökte tigga till sig ost från min lunchmacka, dock utan framgång. Nån, troligen Citrus, har roat sig med att inreda med Annas skor. På skohyllan kan vi nämligen inte ha våra skor, för där ligger Citrus gärna. Mina skor står på hatthyllan.

I eftermiddags fick jag ett tips från vår högsta chef att vi som jobbar hemifrån bör röra på oss en gång i timmen. Joru, tänkte jag svara, med tre halvgalna katter får en röra på sig då och då. Jag har bland annat jagat Citrus som fick tag i en skruvplugg. Några minuter senare satt hon på spishällen så den började larma och jag fick gå dit och schasa bort henne. Hemmamotion, liksom…

Skor på hallmattan

Så här inreder vi med skor – enligt Citrus Katt.

∼ ♦ ∼

Mina beställda linser levererades idag och det må jag säga var kvickt. Nu känner jag mig trygg eftersom jag kan se bra ut några månader till, så att säga.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 17 mars och onsdagen den 18 mars 2020: Sprutor och hemjobb

 1. Jag hade ingen aning om vad ”trombof..” var för något, så jag gjorde en liten googling så jag förstår lite mer vad det handlar om.. jobbigt med sprutorna, men hoppas det hjälper.

  Jag försöker resa på mig lite då och då, så det blir absolut en gång i timmen iaf, och nyss tog jag min lunchpromenad i härligt solsken 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men jag har haft flera tromboflebiter tidigare och lagt ut ännu värre bilder på bloggen av röda, irriterade korvar på benen. De är oftast inte farliga, men den jag har fått nu går igenom knävecket och det är mindre bra eftersom det finns väsentliga vener där.
   Jo, det blev en kort promme mitt på dan här också. Vilket underbart väder det är!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.