Söndagen den 15 mars och måndagen den 16 mars 2020: Kör hårt nu


 Kära dagbok…

Ostmacka och kaffemugg

Motalafrukost igår.

Jag körde utan att stanna de knappa 30 milen igår. Kom visst hem lite för tidigt, tyckte min sambo, men jag var glad att jag gjorde det. På så vis orkade jag med en tur på eftermiddagen till ICA Gnista – vi behövde nämligen framför allt kattsand. Vi köper en specifik sort som ICA gör och vi hade totalt slut på den hemma. Samtidigt gjorde vi som väldigt många andra, handlade lite mer… Men ärligt talat tog vi faktiskt bara sånt vi behövde akut hemma, typ bröd, yoghurt, ägg och Bregott samt lite middagsmat.

Till frukost åt jag i Motala en ostmacka och drack ett par baljor kaffe till. Jag var faktiskt vrålhungrig när jag kom hem, eftersom jag inte hade stannat på vägen. Det blev ett par rostade mackor och ett kokt ägg så att jag orkade köra en bit till och handla. Allt gick bra och vi kom hem med det som behövdes. Vår middag sen blev ostar, kex och ett par glas ripasso.

∼ ♦ ∼

Lunchlax

Lunchlaxen åkte ner på tio minuter samtidigt som jag hade en sms-dialog med Anna.

Det var skönt med en liten mini-semester och att få vila upp sig, men det är hemma en vill vara när det är pandemi ute i verkligheten. Jag hann i alla fall bli bortskämd några dar – jag behövde inte ens fixa kaffe! Ändå tömde jag kattpottorna utan att fundera så mycket över det i morse. Allt går – utom tennsoldater och små barn.

I morse var det väldigt tyst ute när jag gick till jobbet. Och på jobbet jobbar vi inte med nånting annat än krisjobb som har med corona att göra. Jag fick tio minuters lunch 11.15 och hann slänga i mig lite lax samt ha en sms-dialog med Anna. På riktiga lunchen skulle vi ha möte.

Annas jobb är det också upp-och-nervänt. Det gäller att försöka klara sig så länge som möjligt, de gamla behöver vård och omsorg. För min del handlar det om att göra rätt saker. Mycket sker nu snabbt och akut. Det går inte längre att sitta och enbart göra planer, vi behöver arbeta rent praktiskt nu. Jag har tagit med mig jobbdatorn hem, men jag har också laddat ner några verktyg på min privata dator. Just in case…

∼ ♦ ∼

Och ja, jag har fortfarande inga symtom på corona (covid-19), men jag har fått en tromboflebit i vänster vad. Jag tänker inte springa till akuten med den trots att jag lovat mig själv att ”nästa gång, då går jag till akuten…” eftersom det finns värre åkommor där ute just nu. Jag behandlar med Diklofenak gel.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.