Rött och sydafrikanskt, minsann: Savanha Reserve Selection Merlot 2018


Ett inlägg om ett rött, prisvärt sydafrikanskt vin.


Savanha Reserve Selection Merlot 2018

Mycket fylligt och prisvärt.

Jo jag överraskar mig själv och andra mer och mer – i alla fall när det gäller viner. För ett tag sen följde en sydafrikan med hem. I fredags öppnade vi en flaska Savanha Reserve Selection Merlot 2018 och tog var sitt halvt glas utan nåt till. På lördagskvällen hyfsade vi flaskan till kycklingspett, sallad och paprika- och fetaoströra samt tzatziki. Systembolaget rekommenderar vinet till rätter av lamm- eller nötkött, men jag tyckte att vinet gick finfint även till kyckling och grönsaker och smakrika ”röror” med en hel del vitlök.

Vinet har en alkoholhalt på 14,5 procent. Sockerhalten ligger på under tre gram litern. Vinet är gjort på druvan merlot, precis som namnet anger. Det är en druva som mognar snabbt och som sägs ge mjuka viner. Just det här vinet är mycket fylligt och strävt, inte alls mjukt, enligt min mening. En flaska kostar endast 89 kronor.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig smak med inslag av fat, plommon, svartpeppar, svarta vinbär, skogshallon och kakao. […] Fruktig doft med inslag av fat, plommon, svartpeppar, björnbär och kaffe.

Doften av kaffe är mycket tydlig, liksom smaken av peppar och bär. Det är underbart fylligt och smakrikt och liksom exploderar i munnen. Jag skulle klassa det här vinet som mycket prisvärt och jag lär definitivt köpa det igen.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.