Dödsdömd


Ett inlägg om en läskig bok.Sharon Boltons bok DödsdömdDen nya generationen brittiska författare 
har i mitt tycke skapat sig en egen, speciell genre. Genren rör sig mellan deckare/kriminalroman och skräck/psykologisk thriller. Jag anser att den kanske ligger närmare det senare. Sharon Bolton har jag stiftat bekantskap med tidigare via hennes bok Hantverkaren. Men så upptäckte jag ytterligare en bok som verkade intressant. Dödsdömd blev den sista boken jag köpte till mig själv i januari år – och den första jag läste ut i mars. (Dödsdömd kom emellertid ut före Hantverkaren. Böckerna är helt fristående och ingår inte i nån serie.) Jag köpte dessutom boken i nåt så ovanligt som… en fysisk bokhandel.


Den första mars-boken jag läste
inleds med en hiskelig ballongfärd nära gränsen mot Skottland. Ballongfararna blir vittnen till misshandel eller mord, troligen det sista. Mördaren förstår att han har blivit iakttagen och skjuter mot ballongen. Piloten träffas och dör. Så småningom kraschlandar ballongen. Bara en person överlever. Jessica inser att hon har sett mördaren och mördaren har sett henne. Hon gör allt för att överleva, men hamnar på sämsta tänkbara ställe.

Asså den här boken är så skitspännande redan från början. Jag har haft ballongfärd på min bucket list, men nu vete tusen om det står kvar. Människorna i ballongen gör allt för att överleva. Men vad kan de göra uppe i luften när ingen av dem kan sköta ballongen och mobiltelefonerna inte har täckning? Snart står det emellertid klart för dem att ingen troligen klarar sig. Flera av dem har svårt att tro det, för livsviljan är, som bekant, väldigt stark. Jessica, som gett ballongresan i födelsedagspresent till sin syster Isabel, upptäcker att hon är helt ensam som har klarat sig. Vilka känslor rör inte det upp… Boken innehåller också tillbakablickar på systrarnas barndom och liv där det finns en och annan hemlighet. Den kusliga stämningen kompletterad med en massa märkliga människor gör nästan den här boken till i skräckfilm. De flesta kapitel är korta, några mycket korta, vilket skjutsar upp tempot – och spänningen. Och kom ihåg. Inget och ingen är som en tror att de(t) ska vara…

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.