Skottdagskväll och första dagen i mars 2020: Inga skott, men mycket gott


 Kära dagbok…

Jaa du dagbok, så var den här helgen slut. En extra dag ledigt vore inte så dumt, för jag känner mig genomtrött. Men nu är det inte så.

Helgen har varit bra. Vi har ätit och druckit gott, försökt umgås samtidigt som vi har gjort saker parallellt, typ läst eller skrivit.

På lördagskvällen ville Gymnasisten äta före oss och det gick ju bra. Fästmön och jag åt våra kycklingspett och sallad nån timme senare. Paprika- och fetaoströran, oliverna och fetaosten från Mýrtos var underbart goda, medan spetten från Hemköp var sisådär. Det sydafrikanska, prisvärda vinet passade perfekt till maten!


Musiktävlingen på TV följde jag med ett öra, 
utom när gamla artister uppträdde. Då nästan ställde jag mig upp och twerkade dansade. Ja, vissa saker, som schlager, var bättre förr. Erkännandet följde på detta och till det näst sista avsnittet i denna brittiska thrillerserie tog vi var sitt glas kraftfullt italienskt rött (inlägg kommer i morgon måndag!) samt några bitar ost, oliver och druvor för min del.

∼ ♦ ∼

Det blev en hel del läst i helgen. Först utlästa boken i mars blev… en brittisk psykologisk thriller. Jag bytte sen till… en brittisk spänningsroman. Nej, varför förnya sig när en gillar sån litteratur? Dödsdömd visade sig vara en riktig höjdare där inget och ingen var den/det jag trodde. Och nu läser jag min brittiska favoritförfattare Elly Griffiths bok Främlingen, en fristående bok som inte har med Ruth Galloway-serien att göra.


Vi har varit och handlat fem kassar människomat
och en jädra massa lådor kattmat. Tvättmaskinen har fått göra ett jobb idag och den maskinen tvätt tog en god stund att hänga. Tisslingarna har hållit ganska sams och faktiskt myst tillsammans en stund i Annas kökssoffa. Till dess att Lucifer manspreadade och Citrus upptäckte det. Då hoppade hon ner illa kvickt!..


Middagen lagade vi på sätt och vis tillsammans, 
det vill säga Anna lagade två sorters lasagne och jag skar sallad, fixade grönt och rött och gult till Gymnasisten och dukade. Till maten hyfsade vi italienaren jag nämner ovan. Nu ska jag låta kycklingfärslasagnen sjunka i magen och bara njuta av mina sista lediga timmar på några dar.

Lasagne på kycklingfärs grönsaker och ett glas Il Seggio

Söndagsmiddag!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.