Torsdag kväll den 29 augusti och fredagen den 30 augusti 2019: Bastu och boostad inför helgen


 Kära dagbok…

Igår var det som att vistas i en bastu hela tiden. Ganska varmt och behagligt tycker en del, men det blir lite tufft när en jobbar och måste ha massor av kläder på sig. Idag är temperaturen lägre och luften känns klarare. Jag frös faktiskt nästan när jag gick till jobbet i morse, för jag har inte släpat med mig tröjan direkt den här veckan…

Citrus på sidenkuddar tittar rakt in i kameran

Du stör tycker lilla prinsessan Citrus.

Vi hade en bra kväll igår jag och sambon när vi satt i var sin fåtölj och småpratade lite utan att TV:n var på i bakgrunden. Jag hade väl tänkt läsa i min tegelsten, men jag prioriterade social samvaro med min kära. Idag blir vi ensamma igen, fast den här gången är det visst oklart hur länge. Studiero och logistik handlar det om och även om det gäller en minderårig bör dennes tankar och åsikter om detta övervägas väl.

Katterna var väldigt slöa igår kväll. Gymnasisten gjorde nåt försök att leka med Lucifer. Den senare gjort ett eller två hopp efter leksaken innan han fick nog och la sig på golvet. Lilla prinsessan a k a Citrus låg kvällen till ära inte under farfarsfåtöljen utan i den. På sidenkuddar, minsann. Gissa om jag kom och störde

∼ ♦ ∼

Domkyrkan med kran mot ljus himmel

Dômen var fortfarande där i morse, men himlen var vit.

I morse var det inte mycket till sol. Himlen var snarare vit än blå. Ganska skönt, faktiskt. Det gjorde att arbetsdagen förflöt lättare. Jag jobbade med mitt nyhetsbrev, en dagordning och en webbplats jag är ansvarig för. På webbplatsen bytte jag ut gamla URL:er till ett secure protocol – eller på svenska: jag bytte länkadresser så att det ska vara säkrare för användare att surfa in. Jag började lite igår, men eftersom det pågick ett tekniskt arbete med redirecting (omdirigering till säkra adresser) fastnade jag, så jag gav upp.

Efter lönesamtalet igår, som dessutom blev lite av ett chefsbytarsamtal, kändes jobbtillvaron lite bättre. Tjifen ska tjifa på en annan avdelning från och med september. Kanske kommer h*n tillbaka, kanske inte. Detta plus den stora omorganisationen gör att tusen och en tankar snurrar lite väl mycket ibland. Då är det gott att ha goda arbetskamrater – både före detta och nuvarande, på avdelningen och på förvaltningen – att ventilera med. Vi kan faktiskt peppa och lyfta varandra. Griniga gamla gubbar och gnällkärringar får hålla tillgodo med varandra. Vi andra försöker se saker från olika håll och framför allt, se nåt bra. Nästa vecka ska jag arbetsluncha med en eller två personer, gå ut och ta en öl och prata lite mer avskilt med en annan kollega och även luncha med NK*. Det visade sig att en ny kollega till mig har anknytning till både NK och mig vad gäller en tidigare arbetsplats. Idag blev jag så glad när jag fick en hälsning via min nya kollega, ett positivt omdöme om min jobbförmåga (effektiv) och att det var dumt, fel och konstigt att den arbetsplatsen släppte mig (jag var inte fast anställd). Snacka om att självförtroendet fick en rejäl boost! 

Och på tal om kollegor hade nån av dem roat sig med att göra gubben nedan av whiteboardtillbehör, på en whiteboard. Det roliga är att jag genast såg likheten med en livs levande kollega.

Gubbe på whiteboard

Whiteboardgubben är väldigt lik en livs levande kollega.

∼ ♦ ∼

Nu är det helg och vi ska förstås äta nåt gott i kväll. I morgon blir det en utflykt till Ulva höstmarknad. Vi skulle behöva städa och tvätta hemma, men jag vet inte om vi vill slösa bort den enda gemensamt lediga vuxenhelgen i månaden på det…

∼ ♦ ∼

*NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb, den bästa kollega jag har haft


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Trams, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag kväll den 29 augusti och fredagen den 30 augusti 2019: Bastu och boostad inför helgen

 1. Agneta skriver:

  Så himla rätt att du fick en liten självfötroendeboost 😃👍🏻! Me like 💚!
  Skit i städningen om ni står ut, ingen kommer att sno damm, smulor och katthår – det ligger kvar tills ni har lust och ork, det är jag 110% säker på. Ha nu en riktigt go’ helg!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack!
   Anna hade dammsugit de flesta rum, jag tog två. Nu får det vara till söndag. Katthåren har börjat klia i min näsa, så jag behöver få bort dem ofta. Jobbigt, men så är det.
   Ha en go helg!

   Gilla

 2. FEM skriver:

  Se där ja! Långnäsa på den gamla arbetsplatsen. Hoppas att de också fattar vad de gått miste om.
  Rätt så lugna puckar här i helgen. Ska träffa gravida dottern för en lunch på stan snart och få klappa lite på magen. Ikväll är det partaj på Finnens båtklubb. Vi ska dit och äta tacosbuffé och bugga loss en stund. Blir nog inte så sent. Di gamle örker inte mä´ så sena kvällar längre.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast jag hade inte helt rätt profil för tjänsten jag sökte där. Och sen blev det ju universitetet och det blev ännu bättre arbetsplats. 😁
   Vi har tagit en drink och lite mat på stan efter marknadsbesöket. Sen blev det läslördag hemma med lördagsgodis. 👍🏻📚🍷🧀

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.