Mitt bokår 2019: Augustiläst


Ett inlägg om böckerna jag läste i augusti månad 2019.Så är sommarens tredje månad, augusti, till ända, och hösten på ingång. 
Jag hade semester en stor del av augusti, men kände att jag tog lite semester även från att läsa och skriva. Ibland behöver en mest bara vara i nuet. Givetvis släppte jag inte helt taget om böckerna och med fyra böcker för recension försökte jag skärpa mig.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Augustiböcker 2019:

Kjell Erikssons bok Den skrattande hazarenLouise Baumgärtners bok Skuggvinter

Helena Siganders bok SigilletLina Hagelbäcks bok Akut viol

Aline Lilja Gladhs bok TändstickanMaria Adolfssons bok Felsteg

Maria Adolfssons bok StormvarningMari Åbergs bok Kärleken väntar längst ut på grenen


Påbörjad i augusti är min födelsedagsbok från vännen FEM:

Carlos Ruiz Zafóns bok Andarnas labyrint


Augusti månad inledde jag med kriminalromaner.
Totalt läste jag fem kriminal-/spänningsromaner (Den skrattande hazaren, Skuggvinter, Tändstickan, Felsteg, Stormvarning). En av böckerna är dessutom en psykologisk thriller (Skuggvinter). En av augustiböckerna är en historisk roman (Sigillet). En av böckerna är en relationsroman (Kärleken väntar längst ut på grenen). En av böckerna bestod av lyrik (Akut viol). Fyra av böckerna jag läste i augusti ingår i serier (Den skrattande hazaren, Tändstickan. Felsteg, Srormvarning). I augusti blev det sex nya författarbekantskaper (Louise Baumgärtner, Helena Sigander, Lina Hagelbäck, Aline Lilja Gladh, Maria Adolfsson, Mari Åberg). Fyra av månadens lästa böcker fick jag för recension Tack författare! (Skuggvinter, Sigillet, Akut viol, Kärleken väntar längst ut på grenen). En av böckerna (Akut viol) hade första recensionsdag den 7 september och först då publicerades min recension här på bloggen. Bilden på boken ovan är länkad till den. En av böckerna fick jag (Tändstickan) – tack Uppsalaewa!  En av böckerna köpte jag ny (Den skrattande hazaren). Två av böckerna köpte Anna och jag ny tillsammans (Felsteg, Stormvarning).

Av månadens åtta lästa böcker fick tre högsta omdöme (Den skrattande hazaren, Felsteg, Stormvarning, Akut viol). Två böcker fick högt omdöme (Sigillet, Tändstickan). En bok fick medelomdöme (Skuggvinter). En bok fick lågt omdöme (Kärleken väntar längst ut på grenen).

Flera av de böcker jag läste i augusti var överraskande bra. Men månadens bästa av dem jag läste är enligt min mening…

Stormvarning av Maria Adolfsson

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mitt bokår 2019: Augustiläst

  1. uppsalaewa skriver:

    Vår superlokala tidning Södra Staden noterar att Kjell E besöker Kulturpunkten i Gottsunda måndagen den 16 september kl 19.00. Kanske det passar dig bättre än Eriksbergsbibblan?
    /Ewa

    Gilla

  2. Tack för att du läste och tyckte!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.