Fredag kväll den 23 augusti och Larssons födelsedag 2019: Myyys…


 Kära dagbok…

Guldmedalj

En guldmedalj till JetPack.

En vecka. En arbetsvecka har jag nu klarat av. Det var länge sen jag längtade efter helgen såsom jag gjorde den här veckan. Och det har ingenting att göra med att jag inte gillar mitt jobb utan att jag är trött. Jag vill sova, ha sovmorgon, helt enkelt. Det fick jag i morse, även om jag skuttade upp nånstans mellan klockan fem och sex när Citrus hade startat en jam & scratch session utanför sovrumsdörren.

Jag somnade om. Sov som en sten till klockan nio när ett ping från mobilen väckte mig. Pinget var en kommentar från bloggen. Jag är så glad att problemet med oönskad pop up-reklam löste sig snabbt när jag lyckades vända mig till rätt instans. Det vill säga supporten på JetPack, inte nåt jävla svenskt forum för användare där ingen från WordPress läser ens inlägg. Jag var så tacksam och mycket nådig i mitt omdöme om supporten som efterfrågades i morse.

 

 

Liten elefant Var stark trasig

Jag är stark, men det var visst inte limmet till min lilla styrkeelefant.

Men… som sagt… En arbetsvecka efter semestern är avklarad. Av terminen återstår många innan det är dags för julledighet. Då väntar två veckors ledighet, det vill säga helgdagar och klämdagar och kanske nån enstaka semesterdag. Till dess måste jag vara… stark… Och det vet jag att jag är. De senaste åren har jag klarat mycket som jag inte trodde mig själv om att göra. Den lilla elefanten på en sten, som jag fick av en Lena på en tidigare arbetsplats, har följt mig genom många svårigheter. Men igår hade visst limmet tappat sin styrka, gissningsvis efter att nån katt varit lite för närgången. Ja ja, så länge katten inte svalde nån av de små delarna så är jag glad. (Att ha katt tror jag är lite som att ha småbarn – och för mig innebär det en ständig mindre ängslan att de ska skada sig.)

Igår efter jobbet gick gymnasisten och jag och handlade nåt gott att tugga på och nåt gott att dricka till kvällen. Sen festade vi hamburgare respektive halloumiburgare, cola och veteöl, hos Phil. I dyraste laget, men gott. Till arbeterskan köpte jag med lite dryck hem, för kvällen var klibbig och regnskurar och solsken avlöste varandra hela tiden. Det blev inte nån kall dryck senare trots allt, för min sambo ville hellre ha goda ostar (jag köper aldrig äckliga) och vin när hon kom hem. Det tyckte jag var helt OK.

∼ ♦ ∼

Boken Stormvarning och kaffe på sängen

Ledigdagstart.

Så blev det lördag. Jag läste en del igår kväll och i morse, för en ledig morgon innebär läsning och kaffe på sängen om det är möjligt. I morse var det möjligt. Anna började inte jobba förrän klockan 13. För tillfället läser jag andra Doggerlanddelen av Maria Adolfsson, medan Anna läser den första. Jag gillar böckerna stenhårt och tror att sambon också gör det.

Vädret är mycket bättre idag. Det är soligt och verkar bli en varm dag. Jag har inte så mycket på agendan mer än att köra en diskmaskin och en tvättmaskin, gå med sopor och handla middagsmat och lite annat till gymnasisten och mig i kväll. I morgon blir det ett varv med Helvetesmonstret* och sen tänker jag mig en tur till Slottsträdgården för att kolla tomaterna och kanske plocka med mig lite hem. Den här helgen blir det alltså mest myyys

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 23 augusti och Larssons födelsedag 2019: Myyys…

 1. Önskar dig en riktigt mysig helg!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack och samma önskar jag dig! Enda trista här är att sambon jobbar. Idag vilar jag, i morrn blir det städning (du vet…) och kanske lite trädgårdsjobb. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.