Lördag lite senare den 13 juli och söndagen den 14 juli 2019: Bokbyte, tjejer på rad och semesterns första resa


 Kära dagbok…

Lördagseftermiddagen blev soligare och varmare än jag trott. Regnet kom först strax före klockan 18. (Ja, för det måste ju regna varje dag.) Men ett bokbyte orkade jag med när jag hade mellanlandat på Main Street efter trädgårdsarbetet och före stadsbesöket. Jag håller mig inom deckargenren och det tycker Lucifer är bra. Själv tycker jag att han är bra på balkonghäng… Från en lite äldre deckare om en nyfiken änka bytte jag till en ny deckare med en nyfiken sömmerska i Stockholm vid slutet av 1950-talet. Jag läste nyligen den första delen i serien, En sax i hjärtat och den tilltalade mig mycket. Och på tal om att tilltala blev jag väldigt glad när lokalblaskan hade en recension i kulturdelen av Ida Andersens bok I oxögat. (Fast halva recensionen var mest en resumé av boken, tyvärr.) De flesta recensenter liknar Ida vid Vilhelm Moberg. Jag gillar inte den gubben så det gör inte jag. Jag ser andra förebilder och likar som jag nämner i min recension här på bloggen.

∼ ♦ ∼

Jag var ute några ärenden på eftermiddagen också och kom hem med en påse från Normal med lite bilgodis till semesterns första resa. Medan jag var på stan passade jag på att äta lunchmiddag på Churchill Arms. Det blev chips med hot BBQ-dip och en London Pride-öl. Servicen var urusel och jag stannade inte längre än nödvändigt – jag ville hem till ballen* och ballesoffan** och min nya bok på gång.

 

När jag kom hem låg tjejerna på rad och väntade… Det är verkligen lustigt när de lägger sig på rygg och sover eller halvsover, gärna intill nån skåpssockel eller bästefåtöljen. Citrus gör det ofta. Idag hade hon sällskap av sin mamma Mini, men hon höll sig på mattan i vardagsrummet.

Mini och Citrus ligger på rad

Tjejerna låg på rad när jag kom hem, Mini närmast kameran, Citrus vid bästefåtöljen.

∼ ♦ ∼

När Anna var hemhämtad från jobbet passade jag på att dricka en iskall Ginger Joe och läsa en stund. Sen dukade jag fram kex, ostar och var sitt glas zinfandel. Men vi blev inte fulla, bara månen var det – nåt som nästan syns på bilden. (Varför är det så svårt att fota månen??)

∼ ♦ ∼

Idag är det söndag och jag har dammsugit och vattnat krukväxterna, gett katterna mat, tömt deras pottor och fyllt på pottorna med sand. När det här är publicerat har jag tuffat iväg för att hämta sambon. Sen bär det av neråt landet till den vackraste stranden, den häftigaste bron och mina föräldrar som vilar vid en sten. Det blir ett blogguppehåll medan vi är på semesterns första resa. Hemmet och katterna vaktas av Biografmaskinisten och det känns tryggt. Nu drar vi!

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**ballesoffan = balkongsoffan


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Lördag lite senare den 13 juli och söndagen den 14 juli 2019: Bokbyte, tjejer på rad och semesterns första resa

 1. Carina Middendorf skriver:

  Jag önskar dig en fin semester och en trevlig resa!

  Gilla

 2. Katter och deras sätt att sträcka ut sig…Ha en skön semester!

  Gilla

 3. Hoppas ni fått en bra start på semestern nu, soffan ser ut att vara till belåtenhet, förstår ni hänger skönt där 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.