Alla Hjärtans kväll och fredagen den 15 februari 2019: Hjärtligt antikt och gulligt röjt


 Kära dagbok…

Kortapparat Vad snygg du är idag

Vad glad jag blev när jag skulle betala!

Asså kolla kortläsaren här intill! Inte kan en bli annat än glad som kund trots att en ska betala. På hemvägen i torsdags tittade jag in i ett par affärer för jag ville inte komma tomhänt hem på Alla hjärtans dag. Det var på Cameo jag fotade kortläsaren och det var också där jag hittade nåt hjärtligt till min sambo.

Kvällen i övrigt firade vi med hemgjord pizza. Anna hade köpt ingredienserna samt även geléhjärtan och chokladhjärtan till dessert till sina sambor. Kanske var det kicken av dessa som gjorde att jag genomförde en helt lysande amatörvärdering av antika prylar i Lerum! Jag fick diplom från Antikrundan som Antikkunnig och en slutpoäng som nog är den högsta jag nånsin fått.


Katterna var förstås med och firade Alla hjärtans dag. 
Fast det är inte alltid så lätt att ta bra bilder av dem. Citrus var så söt med rosett av sidenband, men det tyckte hon inte själv förstås och vägrade stå still. När Anna petade henne i näsan nosen fick hon nog.


Till sist kom vi alla till ro, även Tisslingarna
och jag kunde ta några bilder där de är rätt gulliga.

∼ ♦ ∼

Boken Rökridå och kaffe på sängen

Start på dagen.

Idag tog jag en semesterdag. Det var sååå skönt, även om jag hade vissa planer som innebar ansträngningar. Men vi inledde dan med läsning och kaffe på sängen. Jag läser en ny författarbekantskap just nu och det är alltid roligt. Boken har en touch av miljöfrågor och en touch av deckare. Detta att återvända till småstaden Hemstad och hur en blir bemött känns bekant.

Efter en äggande frukost och en välbehövlig dusch och hårtvätt klafsade vi upp till stan för att dels köpa mat till kvällen, dels inhandla födelsedagspresenter. Vi ska ju fira Biografmaskinisten, som fyllde år i måndags, i morgon. Av stadsbesöket lärde vi oss att till Hemköp går vi inte till igen för att köpa mat (inget fanns). Och den som ska handla otympliga saker gör det enklast med bil. Samt nej. Inga bilder, förstås, eftersom det är presenter.

∼ ♦ ∼

Somliga kollegor undrade om jag skulle göra nåt kul på min semesterdag. Jag svarade att vindsröjning tillsammans med Anna, som också var ledig idag, stod på agendan. Då skrattade somliga rått och påstod att Anna nog hellre ville ägna sin lediga dag åt Netflix. Gissa vem som fick rätt!

Vi inledde med att tömma en lagerhylla. Därefter blev det paus för lunch vid 14-tiden. Lagerhyllan skruvades isär, lådor, madrasser och stolar stuvades om, vissa lådor märktes med korrekt innehåll med tuschpena. Ett par lådor, bland annat med textil och släkthemligheter, följde med ner i lägenheten och ska gås igenom av undertecknad vid annat tillfälle. Våra blomkrukor sorterades och de vi har behållit finns nu i en låda i StädkammarenNu har vi ett vindsförråd som går att dansa i, nästan. Snedtaket irriterar oss emellertid enormt och vi tycks dessutom ha det minsta vindsförrådet i hela huset. Men… nu kan vi ta oss fram där. Några saker ska tas till Slottet senare, bland annat en låda porslin och ett bord. Då blir det ännu mera plats på vinden. Utöver detta ska två papperskassar till återvinning och några saker ska faktiskt… slängas!


Somliga slöade mest, 
men det ska Anna och jag också göra i kväll. Det blir räkor och vitt vin till middag. Kanske läser jag en stund och Tyst vittne ska vi förstås se på TV. Jag är mycket nöjd med min semesterdag!

Lucifer och Citrus på fällen

Somliga har slöat mest hela dan…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alla Hjärtans kväll och fredagen den 15 februari 2019: Hjärtligt antikt och gulligt röjt

 1. Mösstanten skriver:

  Ett jäkla jobb att städa vindsförråd. Vårt är en förskräcklig röra. Men vi satsar på klädkammaren först och vi hoppas att det blir årets projekt. Är man lat så är man.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi har bara bott tillsammans – och här – i ett år, men det har varit ett periodvis ganska kaotiskt år så vi har bara slängt in prylar. Vi har två klädkammare i lägenheten och gjorde om den ena till städ- och verktygskammare. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.