Alla Hjärtans Dag 2019: Skurkar och hjärtan


 Kära dagbok…

Lucifer sover i Annas fåtölj

Somliga sov gott igen efter frukosten…

När jag jobbar börjar jag vanligen klockan åtta. Jag har nära till jobbet, kan gå dit på 20 minuter om det inte är för halt etc. Jag skulle kunna gå upp kvart över sju. I stället har jag ställt larmet på klockan 6.15. Det är så mycket som ska göras innan jag går och jag vill dessutom ha några minuters lugn och ro på morgonen före en hektisk arbetsdag. Lucifer är krånglig just nu och jamar utanför och krafsar på sovrumsdörren med början tidiga morgontimmar. Vi turas om att kliva upp och ge dem mat. Den här veckan har Anna gjort det allt som oftast, så jag gjorde det idag, strax efter klockan fem. Han för nämligen ett herrans liv och till sist står en inte ut utan går upp för att utfodra djuren. Utöver kattmatningen idag tömde jag två kattpottor, sopade hallen och kattoan, duschade, bäddade, kastade pappersförpackning i Städkammaren, fyllde på hushållspapper, såg till att tonåring kom upp ur sängen, packade ner matsäcksdelar till tonåring och mig, diskade lite, borstade tänderna och gick första biten tillsammans med tonåring. Sen jobbade jag åtta timmar, medan somliga hemma intagit en skön fåtölj och redan halvsov när vi gick vid 7.30-tiden. Lucifer är en liten skurk! (Men han är också väldigt söt och jag vill inte sälja honom på Blocket eller kasta ut honom från balkongen trots att jag väser det understundom.)

Arbetsdagen bestod av en rolig blandning även idag. Jag kompletterade min lilla föreläsning igår med en text, diskuterade ett introduktionsmaterial, piskade på (verbalt, inte fysiskt!) en projektledare om att fylla i aktiviteter i en kommunikationsplan, skrev en kommunikationsplan tillsammans med en kollega, hittade en ukulele med mera mera. Visst är jag väl värd att ha en semesterdag i morgon??? Ja! svarar jag med eftertryck på den rätt retoriska frågan.

∼ ♦ ∼

Jag hade en fullspäckad och bra dag igår. Tro det eller ej, men jag lät jobbet gå före ett besök på ett bokantikvariat! Alldeles intill Universitetshuset finns Antikvariat Thomas Andersson. Det är inte alltid öppet – men det var det igår just som jag passerade. Dock på behörigt avstånd på andra sidan gatan. Det var nog tur, för annars hade jag inte kunnat stå emot att gå in. Men jag inser att jag måste skärpa mig när det gäller böcker. Samtidigt är det med sorg i hjärtat jag inte åkte till Sumpan idag för att ta hem mitt arv, en samling… böcker. Jag hade ingen aning om omfattningen, för den frågan besvarade aldrig advokaten, men jag kunde räkna ut att det var en ganska stor samling. Och det får helt enkelt inte plats hur mycket böcker som helst hemma…

Antikvariat Thomas Andersson

Antikvariat Thomas Andersson var öppet igår, men jag stod emot lusten att gå in.

 

Böckerna En högre rättvisa och Rökridå

Bokbyte igår från serievåldtäkter i Uppsala till en deckare om miljöfrågor. Den fina blåmönstrade boken fick jag i julklapp av Anna och den skriver jag om böcker i.

Igår kväll blev det emellertid bokbyte för min del. Jag bytte bok från en om serievåldtäkter i Uppsala till en debutdeckare om miljöfrågor, bland annat. Författaren Krysten Ritter har inte bara ett konstigt namn, hon är skådespelare och fotomodell också. Och 2017 debuterade hon alltså som författare med boken Bonfire, på svenska Rökridå. Sen kollade jag av med Anna om hon inte kunde rekommendera några läsvärda böcker som hon hade med sig i boet, så att säga. Jo då, vi hittade fyra stycken av Carl-Johan Vallgren a k a Lucifer. Eftersom han är östgöte (född i Linköping) bådar det gott.

∼ ♦ ∼

Idag är det Alla hjärtans dag. Vi firar light med hemgjord pizza och hjärtegodis. Mina tankar går främst till alla hjärtan som inte längre slår.

Lås med hjärta

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alla Hjärtans Dag 2019: Skurkar och hjärtan

  1. Mösstanten skriver:

    Såg på Instagram om din föreläsning. Vad var ämnet?

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.