Ett rött vin: 7 Deadly Zins 2014


Ett inlägg om ett vin.


7 Deadly Zins 2014

Gott vin till pulled turkey.

En flaska som har legat i mitt vinskåp i ungefär ett år öppnade jag till söndagsmiddagens pulled turkey. Vinet 7 Deadly Zins 2014 säljs numera endast i en senare årgång på Systembolaget, 2015, och kostar då 149 kronor.

Det här är ett amerikanskt Zinfandelvin och jag fick det i julklapp julen 2017. Zinfandel är en blå kalifornisk druva. I Italien kallas druvan Primitivo.

Systembolaget rekommenderar det till grillade rätter av lammkött eller nötkött. Det är ganska fylligt och medelsträvt, enligt Systembolagets webbplats.

 

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Generöst fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av blåbärssylt, kaffe, kryddnejlika och vanilj. […] Generöst fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av blåbärssylt, kaffe, mynta och vanilj.

Jag tyckte att vinet smakade lite bärigt. Det doftade en hel del av vanilj. Kaffe kändes tydligt i såväl doft som smak. Vinet fungerade utmärkt till pulled turkey, som är en rökig rätt av ganska ljust kött. Jag hade emellertid önskat en liten mer kraftfullhet av vinet.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.