Nyåret 2018/2019: Smakrikt och sjukligt nytt år


 Kära dagbok…

Farmors datumflicka

Ingen dager synes än…

Det gamla året 2018 har blivit det nya 2019. Farmors datumflicka visar inget nytt datum, för jag är så glömsk att jag inte har kommit ihåg att köpa nåt nytt datumblock. Jag brukade alltid få ett sånt i min julstrumpa, men sen mamma gick bort 2016 har jag kämpat varje år med att försöka komma ihåg att inhandla ett. 2018 glömde jag helt bort det, så därför inleder jag det nya året helt blankt.

Kanske berodde det på att jag har känt mig så trött den senaste veckan. Och det i sig berodde nog på att jag har fått en liten virusinfektion. Än så länge känner jag mest av den i näsan, men kroppen är öm, jag svettas och fryser om vartannat och jag känner mig trött och orkeslös. På nyårsafton frös jag och försökte värma mig med lite whiskey. Drycken värmde visserligen, men vid läggdags på nyårsafton var infektionen ett faktum jag inte kunde bortse ifrån. Blä! 

∼ ♦ ∼

Vår nyårsafton blev lugn och skön. Jag tycker visserligen om att umgås med andra människor, men nyårsafton tillbringar jag helst hemma tillsammans med min kära. I år gjorde vi det i vårt gemensamma hem tillsammans med katterna. Vi hade köpt hem en massa gott och det mesta var färdigt att serveras förutom hummern som värmdes i ugnen. Anna gjorde en underbar saffranspannacotta med passionsfrukt till dessert.

Vi inledde med en dubbel förrätt bestående av löjromstoast och laxpaté med romsås. Därefter högg vi in på gratinerad hummer. Slutligen åt vi färska räkor med chiliaioli och vitlöksbaguette. Desserten intog vi senare. Vinet var vitt och torrt och får ett eget inlägg senare.


Efter supén kollade vi en skräckfilm på Netflix
Vi blev inte särskilt rädda av nyinspelningen av It… Inte blev vi rädda av tolvslaget från Skansen heller.

Pennywise i It

Vi blev inte rädda.


Vi såg en del fyrverkerier från våra fönster.
Mini var rädd nästan hela kvällen, trots att det ändå var ganska lugnt. Tisslingarna brydde sig inte så jättemycket, det var mest lite nyfikna. Jag messade mina bonusbarn och ett par vänner – och fick svar från alla! – innan vi gick och la oss – Anna började tidigt på nyårsdagen.

∼ ♦ ∼

Tyvärr fick jag veta att Anna inte hade sovit på natten. Det berodde på att hon fortfarande inte är riktigt frisk. Dessvärre väntar några dagars jobb för Anna nu, medan jag är ledig från mitt och kan hänga hemma och ta det lugnt. I morgon hade jag och Biografmaskinisten planerat en shoppingtur, men vi fick ställa in – han är också sjuk. Jag inledde i alla fall det nya året med att läsa och dricka kaffe på sängen. Jag har tömt kattpottor och tagit rätt på soppåsar samt sopat. Dammsugningen får vara tills jag får ett energiryck. I morgon, kanske. Jag har varit iväg och handlat och hämtat hem Anna. Var sin toscabulle fick det bli – i medicinskt syfte, förstås. Till middag serverade jag grillad kyckling. Orka vänta på nyårsdagspizza när resten av Uppsala gör det.

På kvällen blev det lite mer läsning och titt på ett och annat TV-program medan vi slumrade i var sin fåtölj. Vi ska till exempel se första delen av Jonas Gardells De dagar som blommorna blommar. Oavsett vad jag tycker om Jonas Gardell – han förstörde bilden av sig själv när han betedde sig så illa som Stjärna på Slottet 2008 – kan han skriva bra böcker och manus.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nyåret 2018/2019: Smakrikt och sjukligt nytt år

 1. Mösstanten skriver:

  Ja igår var en trött dag men din nyårsafton verkar ha varit fin trots krasslighet. Jag tycker alla verkar trötta nu och det är kanske inte så konstigt med allt mörker och alla virus som far omkring. Krya på dig!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är lite segt, som om det inte riktigt vill bryta ut. Eftersom jag så sällan blir förkyld brukar jag bli skitsjuk. Hittills är jag mest trött och seg och snorig, men tack, jag ska krya på mig.
   Jag älskar mörker, men gillar inte virus. Brukar klara mig från de flesta, men uppenbarligen inte dem som Anna bar på kring jul. Hon jobbar, men är fortfarande inte helt OK.

   Gilla

 2. FEM skriver:

  Otur att bli sjuk vid nyår. Inte kul.
  Vårt nyår var väldigt lugnt. Vi var också ensamma hemma tillsammans med Daniel. Han tycker nog att det blir lite för rörigt med alla smällare och allt folk och hej å hå. ADD vet du. Vi åt god mat på kvällen och vid 12-slaget gick vi ut till grindhålet och tittade på alla raketer. Lukas hade gömt sig nånstans i källaren. Han tycker INTE om raketerna.
  Idag började jag jobba igen. Känns sådär. Hade gärna varit ledig några dagar till. Men vi delade upp oss på jobbet, så hälften var lediga mellan jul-nyår och andra hälften är lediga nu.

  Bilden på Anna och kissen i knät är så fin. Värmen från en katt i knät är så härlig.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nä, så jävla typiskt när en är ledig och som nu, har semester, att en ska bli sjuk. Men jag försöker ta det lugnt. Vår nyårsafton var också lugnt eftersom Anna skulle upp tidigt på nyårsdagen och jobba.
   Hoppas det går bra för dig att jobba också! Och du… tack för julklappen, ifall jag inte har sagt det! Den ska bli spännande att läsa.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.