Recension: Den moderna gentlemannen


Ett inlägg om en bok.


 

Alexander Wibergs och Måns Zelmerlöws bok Den moderna gentlemannen

För ett tag sen anlände ett paket med ett spännande innehåll. Det var inget jag hade beställt eller näthandlat, så jag blev glatt överraskad. Alexander Wibergs och Måns Zelmerlöws bok Den moderna gentlemannen hade hittat hem till undertecknad – som lever ihop med en kvinna. Lite oklart var det varifrån boken kom – till dess att jag efter flera veckor såg ordet ”Recensionsexemplar” stämplat på papperssidorna mellan pärmarna upptill. Aha, det var förlaget Bokfabriken som hade gjort ett utskick – bland annat till min gamla adress där boken visst först hade landat. Recension önskades gissningsvis även om det inte var direkt uttalat. Och eftersom det inte var direkt uttalat tog jag god tid på mig att läsa boken.

Den här boken har visst sin grund i en TV-serie som jag helt har missat. Därför kan jag inte relatera till den. Men boken är alltså en sorts handbok för en modern man som vill föra sig med rätt så mycket stil. Författarna ger tips och råd och framför allt information om olika klädkoder, modeller på kavajer, skor etc samt vad som passar när och hur. En kan också säga att det är en vett och etikett-guide, bland annat kring mobiltelefoni och sociala medier. Samtidigt utbildas läsaren med bra illustrationer om hur en till exempel knyter en fluga och en slips, vad de olika delarna på en kavaj heter med mera. Det lite torra informativa varvas med citat av olika sorters gnabb mellan författarna. Det piggar upp och får mig att skratta till. Den senare häflten av boken, ungefär, behandlar allt från whisky och vin  till resor, jakt och träning. Det blir ganska korta, men ändå lagom informativa kapitel.

Boken har ett/en snyggt, sobert och tilltalande yttre/form. Jag gillar ganska omedelbart att sitta och läsa i den en stund om kvällarna i min bästefåtölj. Innehållet är varierat, även om jag uppfattar en viss övervikt åt kläder och skor. Texterna är korta och boken är rikt illustrerad med såväl streckoriginal som fina foton. På de senare är författarna också modeller.

Det enda jag saknar är… en pappa att ge den till. För det här är en perfekt Fars dags-present till pappor i alla åldrar.

Toffelomdömet blir, hör och häpna, det högsta. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Recension: Den moderna gentlemannen

  1. MarveW skriver:

    Kan bara konstatera att den inte tillför något till mitt hem.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.