Fredag kväll den 19 oktober och lördagen den 20 oktober 2018: Hemma


 Kära dagbok…

Staropramen och popcorn

Firning av hemkomst.

”Hemma är bäst”, heter det och det stämmer för somliga. Igår kväll väntade jag hemma och Anna jobbade och väntade. Vid 19.30-tiden ringde jag och fick äntligen prata med en hemkommen utlandsresenär. Annas snälla mamma och hennes L kom hem till Uppsala igår kväll, nästan två veckor senare än de skulle. Det var inget resebolag eller nåt annat som krånglade utan helt enkelt sjukdom som slog till dan före den planerade hemresan. Sjuklingen transporterades till Sjukstugan i Backen*, men väntas hem å det snaraste. Jag är så glad och tacksam att allt har gått bra, även om jag förstår att det inte har varit roligt att tvingas tillbringa två veckor i ett sjukrum i främmande land där temperaturen legat på närmare 30 grader. Hemkomsten firades när jag hade hämtat hem Anna från kvällsjobbet. För min del blev det en skål popcorn och en Staropramen och till dessert en hel vit choklad. Smått illamående slocknade jag runt midnatt och sov bättre än på länge.

∼ ♦ ∼

Boken Fallet G och kaffe på sängen

En kort stunds läsning och kaffe på sängen blev det i morse.

Överenskommet var att vi skulle telefoneras vidare idag. Jag inledde på sedvanligt sätt med läsning och kaffe på sängen. Strax efter klockan tio ringde Annas snälla mamma och jag fick – hör och häpna! – göra nåt för henne som (ännu) inte är min svärmor: jag fick skjutsa och göra inköp. Även svärmor hade sovit gott och skulle på 80-årskalas. Men dit kan en ju inte gå tomhänt. Jag fick i uppdrag att inhandla blommor och bubblande dryck medan Annas snälla mamma besökte sin make. (Självklart passade jag på att fylla på vårt vinskåp också här hemma.)

Med sig till maken hade Annas snälla mamma en väska med kläder och hygienartiklar, men på Sjukstugan i Backen hade hon blivit såå snorkigt bemött – det var ju inte besökstid… Eftersom maken blev inlagd på avdelning först i natt hade han inte fått med sig nåt. Hur svårt kan det vara för personal att möta anhöriga som kommer med nödvändigheter på ett artigt och respektfullt sätt?! Annas snälla mamma är nämligen just snäll och allt annat än påstridig, jobbig och krävande.

∼ ♦ ∼

Chokladmuffin

Energipåfyllning på eftermiddagen.

Annas snälla mamma skjutsades hem och jag fick veta att sjuklingen mådde mycket bättre och snart skulle bli utskriven. Då är det strax dags för ombytta roller och Annas snälla mamma att bli sjukling, för hon ska opereras nästa vecka. Men hon är vid gott mod och jag har aldrig hört henne gnälla fast jag vet att hon har ont. I stället blev jag glad att hon skulle träffa sin fyllande syster (som lämpligt nog bor i samma hus) och de andra syskonen en stund idag och att L mår bättre.

Anna blev inringd tidigare till jobbet och jag fortsatte till Stormarknaden. Där skulle jag panta lite och handla lite. Jag hade tänkt prova en fin tröja jag hade sett, men jag orkade inte. Handlingsnotan slutade på över 1 100 spänn – hur nu det kunde gå till. Jag skulle ju bara i princip köpa middagsmat till mig om min yngre sambo samt till katterna… Tungt var det också att dra stridsvagnen varuvagnen och att sen bära in varorna. Tur att vi har hiss! Jag känner nu av ryggen lite, men efter en energipåfyllning i form av en chokladmuffin dammade jag, polerade ett par möbler och dammsög lite. Badrummet och gästtoan städade jag igår. Sen börjar det om med dammning och dammsugning i morgon. Så där kan en hålla på i evigheter, det är ett riktigt Sisfyfosarbete här hemma att slåss mot katthåren.

(Om en klickar på bilderna nedan blir de större och det går att läsa hela bildtexten samt kommentera varje enskild bild. Det går också att bläddra bilderna som i ett bildspel.)


Nu är det snart dags att fixa middag 
till oss två som inte jobbar eller är i skolan idag. Sen ska jag hälla ner mig i bästefåtöljen och läsa tills det är dags att hämta hem Anna. Det blir ingen kvällspromenad, jag har ont i ben och fötter så Clark Kent** får ta mig dit och oss hem. 

∼ ♦ ∼

*Sjukstugan i Backen = Akademiska sjukhuset
**Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.