Ett rödvin: Governo Rosso Toscano 2016


Ett inlägg om ett vin.


 

Governo Rosso Toscano 2016

Fylligt, strävt och prisvärt.

In i vinskåpet på förmiddagen och ut igen på kvällen. Så blev det med flaskan Governo Rosso Toscano 2016 som jag köpte igår. Förutom det jag köpte till Annas snälla mamma blev det två röda italienare som fick följa med hem till mig. Den ena kostade lite mer, den andra strax under hundringen (99 kronor).

Det var det billiga vinet jag tog ut ur skåpet på kvällen för att lufta en stund innan Anna och jag tog ett glas till tre sorters ost. Ostarna var S:t Agur, en mogen Brie och en smakrik engelsk cheddar. För att piffa upp färgerna på assietten lite kompletterade jag med fem jordgubbar var. Jag doppade mina i Nutella och åt som dessert.

Systembolaget rekommenderar att vinet serveras lamm- eller nötkött. Det är ganska fylligt så det passar säkert bra. Men jag äter ju inte sånt kött och därför blev det ostar och jordgubbar för min del i stället. Det gick alldeles utmärkt.

Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft:

”Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, russin, choklad och vanilj. […] Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, russin, choklad, vanilj och örter.

Choklad- och vaniljsmak och dito doft dominerar och det gör vinet lättdrucket. Till salta ostar passade det finfint liksom till bär och den nötiga Nutellachokladen. Det var förvånansvärt fylligt och en aning strävt. Det här är åter igen en prisvärd italienare.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.