Lördag kväll den 21 oktober och söndagen den 21 oktober 2018: Vilodag


 Kära dagbok…

Igår for jag runt som ett jehu. Därför att jag bestämt mig för att den här min andra lediga dag denna vecka skulle bli en vilodag. Men det är svårt att låta bli att göra saker här hemma – det är massor som behöver fixas och framför allt städas. En storstädning och fönsterputs är emellertid inget jag kör igång på egen hand. Och dessvärre är det så att vi jobbar väldigt olika tider. De kvällar och helger vi är lediga tillsammans och inte har några andra åtaganden är få. Inte 17 vill vi storstäda då… Så det blir att en dammar lite då och då, dammsuger var och varannan dag. Håller efter så det inte gror igen. Men det gror igen eftersom jag känner att jag aldrig riktigt går till botten med smuts och katthår. Ja ja, idag har jag inte städat så mycket, igår blev det dammning och dammsugning efter storhandlingen – medan somliga bara låg och latade sig utan att göra en ansats för att hjälpa till, trots att vi bor tillsammans… Den vänstra bilden är smått unik – det är inte ofta mor och son Katt vilar tillsammans.

(Om en klickar på bilderna nedan blir de större och det går att läsa hela bildtexten samt kommentera varje enskild bild. Det går också att bläddra bilderna som i ett bildspel.)

∼ ♦ ∼

I ett något sånär rent hem fixade jag käk till mig och min halvtidssambo. För min del blev det kycklingklubbor med potatissallad, tzatziki och grönsallad, min bordsgranne fick kamben, bröd, tzatziki och grönsaker. Vi övade lite för i kväll.

När jag hade hämtat hem Anna igår kväll luftade jag ett nyinköpt vin och plockade fram några ostar jag hade köpt. På våra assietter la jag även jordgubbar, jag doppade mina i Nutella, det var ju trots allt lördag. Annars ligger mitt lördagsgodis orört kvar i skafferiet, hör och häpna!

∼ ♦ ∼

Bok och kaffe på sängen

Söndagsstart.

I morse vaknade jag inte förrän kvart i nio. Det blev en långsam start på dan och jag tänkte som sagt ha en vilodag. Låg och läste och drack ett par muggar kaffe i sängen. Åt frukost med min bok på gång som sällskap. Men sen, hur det än är, finns det som liksom alltid saker att göra i ett hem. Kattpottor ska tömmas, katter kardas, disk ska tas omhand, sängar bäddas, dammsugaren åkte fram en kort stund… Jag skrev två recensioner också. En stunds plockande bland och omstuvning av böckerna i Bokrummet blev det. Och ett telefonsamtal med en yngre sjukling (vi får hoppas att det inte är nåt allvarligt). Så sen fans det inte mycket tid kvar annat än för en dusch innan jag åkte och hämtade hem arbeterskan.


I kväll gick vi alla tre och åt grekiskt
efter önskemål från en av oss. Det passade finfint, för jag avskyr att laga mat och Anna har jobbat hela helgen och är trött. Jag frågade igår om Annas snälla mamma ville följa med ut på söndagsmiddag, men om maken kom(mer) hem från sjukhuset vill(e) hon vara hemma, förståeligt nog. Som vanligt fotade jag, men missade förrätten – en paprikaröra. Vi rullade hem… Nu väntar Springfloden och därefter sista delen av Arbogafallet på SvT1. I morgon väntar en ny arbetsvecka. Tjolahopp!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.