Caps Lock-dagen 2018: Kylan kryper närmare


 Kära dagbok…

Skärmdump väderapp visar snö

Snöhelvete på gång nästa vecka!

Det blev ett herrans oväder igår kväll, men skönt nog hann vi hem innan dess. När jag hade gått och lagt mig för kvällen hörde jag hur blåsten tog i utanför. I natt hade det regnat också, såg jag när jag kom ut i morse. Det hörde jag inget av, men min halvtidssambo berättade att h*n fick gå upp och stänga fönstret mitt i natten eftersom regnet smattrade så mot fönsterblecket. Blåsten gjorde mig klarvaken ett tag och jag kollade väderappen. Höll på att skrika högt, för enligt den ska det… SNÖA om en vecka. Snö gillar jag inte. Det blir halt och blött och kallt och jävligt. Hela tillvaron läggs under ett täcke av vitt elände. Jag har tänkt länge att jag behöver gå in mina nya kraftigare skor. I helgen provade jag dem och börjar bli ganska säker på att jag tog fel storlek – de klämmer vid tårna. Så vi får se hur det går, om jag kan ha dem eller inte. Och om inte, måste jag nog försöka hitta mina gamla, trasiga skor. (De är trasiga inuti, men läcker inte.) Dumt…

För övrigt är sommartiden slut natten mellan lördag och söndag och vi återvänder till normaltid. Det innebär att vi flyttar tillbaka klockan en timme, det vill säga vi vinner/återfår en timme. Den känns typ två gånger, sen är en lika trött som innan. Hoppas verkligen de slutar med det här tramset med sommartid.

∼ ♦ ∼

Mini

Värmande katta.

Mini fortsätter att värma mig om kvällarna. Så snart jag hade hällt ner mig i bästefåtöljen igår kväll för lite TV-tittning hoppade hon upp på armstödet. Ibland pratar hon, men jag är lite osäker på vad hon säger. Det låter mest som ”Eh!”. Men söt är hon och varmt och skönt var det.

Vi har kardat Lucifer så mycket vi förmår och de andra katterna… inte lika ofta. Det blev ett smärre ramaskri häromkvällen när Anna upptäckte två tovor på Citrus. Det är kattsand som fastnar i den lurviga pälsen baktill. Den ena tovan fick Anna bort, den andra fick hon bara delvis bort med en sorts karda som skär bort päls. Igår kunde jag göra ett nytt försök. Det visade sig finnas en tredje, stor tova och den lyckades jag klippa bort med en sax medan Lillis (= Citrus) låg och halvsov i skrivbordsstolen. Den som är delvis borta är nu kvar att ta, för sen fick Lillis nog. Katterna börjar nämligen förstå ord som ”klippa” och ”sax”.

Mitt i natten ramlade en liten sugproppshylla i badrummet ner på golvet. Bland grejorna fanns ett lock som Lucifer tyckte var roligt. Det lekte han med inne i duschen i morse. Sen sprang han snabbt ut när jag skulle duscha. Vi har sannerligen underhållning tack vare familjen Katt.

(Om en klickar på bilderna nedan blir de större och det går att läsa hela bildtexten samt kommentera varje enskild bild. Det går också att bläddra bilderna som i ett bildspel.)

∼ ♦ ∼

Citrus

Gå inte ifrån mig!

Arbetsdagen idag gick i lagom och bra tempo. Jag betade av saker och ting efter hand och fick jobba ganska mycket utan avbrott. Idag skrev jag flera dagordningar till möten i morgon. Vidare har jag ryckt i ett projekt jag är inblandad i samt skrivit diverse. Jag hade bara ett enda möte idag, kors i taket! Det gjorde att jag fick tid att höra av mig till familjens sjuklingar, vars antal har stigit. I eftermiddag fick en komma hem från sjukhus, men på onsdag ska nästa sjukling läggas in. En får vara glad så länge en står på benen. Mina krämpor är just idag enbart bråcket på magmunnen och den perniciösa anemin. Så länge jag medicinerar känner jag inget eller väldigt lite av dem.

Det har varit en fin höstdag idag, men tyvärr har jag mest tillbringat den inomhus. Luften har varit hög och att kylan kryper närmare känns. I kväll är jag hemma och gosar med katterna. Citrus tyckte inte att jag skulle gå och jobba i morse och det var faktiskt extra svårt att gå ifrån henne. Vår tid är nu ska jag förstås också glo på.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Caps Lock-dagen 2018: Kylan kryper närmare

 1. Jag gillar ju snö, men jag tycker absolut den kan vänta till typ första advent i alla fall.

  Hoppas ni alla med krämpor kryar på er ! Tur ni har familjen katt som underhåller er 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Snö är fint till första advent och jul, men annars klarar jag mig utan den.

   Familjen Katt är finfin underhållning, med sjuklingarna är det sisådär, tack.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.