Pappas födelsedag 2018: Mini-love och mord


 Kära dagbok…

Pappa

Lilla älskade pappa.

Idag är det min pappas födelsedag. Om han hade levt skulle ha fyllt 91 år. Jag har så svårt att tänka mig honom som en riktigt gammal gubbe. Han var ju bara lite gubbe den där sommardagen när han drunknade.

Lilla älskade pappa, dessa årsdagar… För två år sen fick du i alla fall mamma till dig några dar före din födelsedag. Jag hoppas och tror att ni är tillsammans nu och alltid. När jag besökte graven i augusti kändes den faktiskt väldigt… tom.

Jag tror att du och mormor och morfar väntade på mamma. Sen for ni därifrån till en bättre tillvaro. Det är bara jag kvar här nere på jorden. Förhoppningsvis får jag komma till er sen också när det är min tur. Till dess är ni älskade, saknade men aldrig glömda!

∼ ♦ ∼

Mini

Förälskad blick, eller?

Det verkar som om jag har blivit föremål för en kattkvinnas kärlek. Mini är som ett litet plåster när jag sätter mig i bästefåtöljen. Igår låg hon och tryckte sig mot mig. Understundom tittade hon förälskat på mig. Visst ser det i alla fall så ut på bilden här intill? Nej, jag klagar inte, men det kliar i näsan och det oroar mig lite. Familjen Katt har blivit mig så kär att jag har svårt att tänka mig ett liv utan dem. I morse var Busifer i full fart igen – från det att han väckte mig med jam och krafs tills vi skulle gå. (Vi = jag och en av mina mänskliga sambor) Vid frukosten glufsade han i sig sin mat först innan han gick vidare till tjejernas skålar. Jag är lite fundersam över om Mini och Citrus får i sig tillräckligt med mat. Sen busade han rätt hårdhänt hårdtassigt med Citrus och därefter en folieboll. Bollen lyckades han få in under kylskåpet, men inte fram igen. Då skred Flinka Flickfingrar till verket och fick fram såväl folieboll som ett litet lock som Citrus hade lyckats peta in häromdan. Jag är mycket fingerfärdig när det behövs…

Annas fröknäcke ostar och ett halvt glas Zinfandel

Provsmakning av Annas fröknäcke med ostar och ett halvt glas Zinfandel.

Det var kallt i morse, runt nollan, och det kändes redan igår kväll att det var kyligare. Därför var det inte helt fel att ha en varm katta nära. Inte heller var det fel att få provsmaka Annas hembakade fröknäcke tillsammans med ost och ett halvt glas Zinfandel. Vinet gjorde mig också varm medan det vi såg på TV:n gjorde mig kall och ruggig. Först kollade vi på Brottsjournalen från häromdan, inspelad på DVD-hårddisken, därefter delar av Efterlyst och I huvudet på en mördare. Det sistnämnda programmet handlade om Peter Mangs (ja, han är brorson till Sune Mangs!) igår. Somliga kanske undrar varför jag är så intresserad av mord och mördare. Det är just det att försöka förstå vad som finns i deras huvuden. Jag menar, vi som inte är mördare har spärrar, vilket mördare uppenbarligen inte har. Hur kan det bli så? Jag vill förstå. Samtidigt… ju mer jag tittar på såna här program eller läser böcker om mord får jag allt svårare att förstå hur mördare inte har spärrarna som jag har.

Vidare på mordfronten har jag just avslutat en Håkan Nesser-bok om en läskig strypare och ska nu börja på den allra sista boken jag fick av vännen Agneta. Som synes är Mini också lite intresserad av böckerna.

Håkan Nessers böcker Svalan katten rosen döden och Fallet G

Bokbyte från Håkan Nesser till Håkan Nesser – och en intresserad katta.

∼ ♦ ∼

Kyckling i jordnötssås

Jag fick bjuda en av teamledarna på födelsedagslunch inklusive arbetsmöte också.

Arbetsmässigt idag var det en lugn dag. Jag fick möjlighet att ägna mig åt planering och tankearbete. På lunchen bjöd jag ut en av teamledarna som hade fyllt år i veckan. Det blev en kombinerad lunch och arbetsmöte, för vi hinner nästan aldrig träffas annars och prata. I kväll ska jag äta kalkonkorv med bröd lite senare. Tur att Anna kunde plocka ut dem ur frysen för tining eftersom jag själv glömde. Jag har i gengäld hämtat Annas glasögon som varit på akutlagning hos optikern.

Anna jobbar i kväll och jag har fixat pizza till fredagsmiddag åt min andra mänskliga sambo. De djuriska har fått nåt på burk. Kvällen ska jag ägna åt att städa badrum och gästtoa, vänta på livstecken och läsa. Sen åker jag och hämtar hem Anna med bil när hon har jobbat färdigt 21.15. Resten av helgen får av olika skäl vara i princip oplanerad. Vi är hoppfulla.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pappas födelsedag 2018: Mini-love och mord

 1. Mia Karlsson skriver:

  Karl-Erik…..❤️.Ullis pappa…Jag kommer ihåg honom som en väldigt kul pappa. Alltid ett skämt i bakfickan och en härlig energi. Ett minne var att han öppnade när jag ringde på på Rådmansgatan att han brast ut i: ”åhh jag älskar flickor i flätor, det hade tjejerna när jag var liten” ja jag hade ju flätor som ett uttryck i min progressiva och vänsterinriktade näbbstövelsperiod😃 fina minnen❤️

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Pappa – som för övrigt stavade sitt namn med C mycket viktigt! – brukade också dra tjejer i flätorna och det var inte alltid populärt. En tjej på hans jobb blev skitförbannad. Idag skulle han säkert ha blivit anklagad för kränkande särbehandling. Men han menade inget illa, att dra i flätor var liksom tics som han hade, guben Far. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.