Ett bubbelvin: Baglietti Prosecco No. 10


Ett inlägg om ett Prosecco.


Baglietti Prosecco  No. 10

Baglietti Prosecco var drycken till skaldjuren.

Italienarna får inte kalla sina bubbelviner champagne eller mousserande. Därför är det Prosecco som gäller. Igår sabrerade öppnade Anna en flaska Baglietti Prosecco No. 10 som legat i kylen sen i somras. Det passade bra att servera till vår lördagsmiddag som bestod av laxpaté med romsås, räkor med chiliaioli, vitlöksbröd och tre smakrika ostar. Det sista glaset sköljde ner färska Uppsalajordgubbar doppade i Nutella.

Så mycket information om Proseccon finns inte på Systembolagets webbplats, men den finns att köpa på vårt närmaste Systembolag i alla fall. En flaska kostar 99 kronor.


Så här skriver Vinklubben om dryckens doft och smak samt vad den passar till:

”[…] Vinet har en stor dominant doft och en elegant torr smak av päron, citrus och mandel. […] en fantastisk fin fyllighet. Eftersom vinet får vila en längre tid på jästen fås en torrare och fylligare smak. […] Vinet är idealiskt som aperitif och passar utmärkt till lättare tilltugg. Tack vare dess elegans och fina fyllighet gör det sig även bra till rätter med ljust kött, fisk eller skaldjur. Givetvis kan vinet även serveras till charkbrickan. 

Jag kände defintivt smak och doft av både päron och citrus. Drycken var väldigt bubblig. Särskilt fyllig tyckte jag inte att den var, men frisk och smakrik. Den här typen av dryck ska serveras väl kyld och det var vår flaska. Vinet passade utmärkt till såväl patén och räkorna som ostarna.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.