Sista helgen i september 2018: Värk och ordning – och viss njutning därtill


 Kära dagbok…

Mjuk fudge och Amarone

Lite fredagsgott – och flytande värkmedicin.

På fredagskvällen blev det alkohol i stället för värktabletter. Det funkade, men jag gillar inte att bli påverkad. En öl och två glas vin fick vara nog hos Alessandro. Hemma tog jag ett glas rött. Tandvärken klingade av och jag plockade fram några mjuka fudge till vinet. Där satt jag och njöt, lite lätt lullig, varm om kinderna, fredagstrött, ganska smärtfri och med mina tre håriga, sovande/halvsovande sambor till sällskap innan Anna kom hem från sitt AW. Jag somnade gott sen. Alkohol går inte ihop med värktabletterna jag tar. Värktabletterna, rätt stor dos, tar bort tandvärken, men ger mig i stället illamående och ont i magen eftersom jag har magsår och bråck. Detta gör att jag får välja. I fredags valde jag alkohol.


Lördag

På lördagen hade vi planerat att rensa och göra iordning våra två klädkamrar. Men morgonen inleddes förstås med läsning och kaffe på sängen. Tandvärken var på en acceptabel nivå och jag såg fram emot den njutning som ordning ger mig. Vi hade redan börjat lite den gångna veckan med klädkammaren i pojkrummet och flyttat över kläder och skor. Där har vi också några småmöbler som vi antingen ska använda så snart vi får ordning på ”resten” eller som ska upp på vinden när vi har blivit av med några saker där.

Klädkammaren med ingång från hallen var ett mischmasch av prylar, verktyg, städgrejor med mera. Vi tog en sida i taget och flyttat ut i hallen för att sortera. Ur kaos föds ordning. Det blev en fyra kassar som ska till återvinningsbutik och ungefär lika många som skulle kastas. En kasse skulle ner i källaren där vi i princip har ett skåp med hyllor. Några små balkongbord, ett par kryckor och lite smått och gott förpassades till vinden. Det blev väldigt bra och i vårt kombinerade städ- och verktygsskåp råder ordning. Där finns till och med lediga platser på ett par småhyllor. Golvet är tomt som ett dansgolv – nästn. Vi blev båda nöjda.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Vi var färdiga i god tid så jag hann ta en dusch 
innan jag åkte för att skjutsa Annas snälla mamma och hennes L till Arlandabussen. Clark Kent är en liten bilman, så jag fick fälla två tredjedelar av baksätet så att deras resväskor fick plats. Vi tog god tid på oss, men allt gick bra och det var två ressugna personer som skuttade ur bilen, på väg till Turkiet…

Anna och jag gick sen och köpte middagsmat. Vi hade tänkt handla hem nåt från den nya fiskrestaurangen i Kvarnen, men den öppnade inte förrän klockan 17.30. I stället besökte vi Korgtassen där vi hittade laxpaté, räkor i lösvikt, goda ostar, kex, vitlöksbröd med mera. Hemma i kylskåpet låg en flaska prosecco på kylning, en flaska Anna hade tänkt öppna vår första semesterdag. Så blev det inte. Men den som spar hon har och nu hade vi go-dricka till skaldjuren. De tre levande djuren i familjen var förstås med på olika håll och kanter också. Liksom min tandvärk. Jag hade försökt dämpa den efter handlingen med två GT*, men den blev bara värre. Efter maten kollade vi på onsdagens Maria Wern som jag spelat in från TV4. Sen somnade jag i sängen före klockan 22.30, tror jag.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Söndag

Söndag är vilodag – och uppenbarligen värkdagJag gick upp tidigt i morse och tog tre värktabletter. Somnade som en sten igen och vaknade runt nio-tiden. Då kunde jag läsa en stund före frukost.

Några större planer för dagen hade vi inte. Det är svårt att planera nåt när en har tandvärk. Anna har dessutom försökt peta ut sin hornhinna, så även hon har ”lite ont”, fast i ögat. Det blev en tur till Korgtassen för att handla middagsmat och grönsaker. Sen planerade vi inköp för hemkörning under veckan. Det är väldigt smidigt och praktiskt att få framför allt tunga varor som kattsand hemkört och levererat ända till innanför ytterdörren. Varor som frukt och grönt köper dock hellre i fysisk affär – en vill liksom klämma och känna lite.

En gammal klasskompis tog kontakt med mig via Instagram idag. Roligt att återknyta kontakten. Det visade sig att vi har katter i hemmen båda två och då finns det många fina och roliga bilder hos varandra att titta på.

Middagen lagade vi till hemma. Anna skötte rotfrukterna i ugnen, jag kalkonen ovanpå spisen. Till söndagsmiddagen öppnade jag en flaska Amarone. Av just det vinet har jag druckit en tidigare årgång, 2012, och gav det högt betyg.

Mörkret sänker sig, jag är redo för en arbetsvecka. Om bara tandhelveten sköter sig…

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

*GT = gin och tonic


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.