Lullaby


Ett inlägg om en bok.Ed McBains bok LullabyPrecis före sommarsemestern lassade kollegan P-son på mig
en hög böcker som jag fick låna och läsa över sommaren. Nu har jag läst den allra sista boken i högen. Självklart var det en deckare. Jag läste dessutom Ed McBains bok Lullaby på originalspråket engelska.

Berättelsen startar tidigt en nyårsdagsmorgon på den fiktiva polisstationen 87th precinct. Under natten har nån mördat ett spädbarn och dess barnvakt. De garvade polismännen blir mycket upprörda, särskilt som många av dem själva har barn. Poliserna Carella och Meyer bestämmer sig för att hitta förövaren. Samtidigt pågår en hel del gängbrott, så det finns mycket att bita i för poliserna.

Den här McBain-boken var lite tjockare än de jag tidigare har läst. Samtidigt är den lika lättläst och det var precis vad jag behövde med en värkande tand som envist sällskap. Deckaren är lättläst och spännande. Slutet är ganska överraskande, vilket ger pluspoäng.Första gången publicerades den 1989 som 41 del i serien. Därför innehåller den en hel del roliga tidstypiska saker, framför allt. Extra kul är det att läsa om Carellas fru Teddy som är barndomsdöv och de olika sätt och ting hon använder för att kommunicera. Riktigt bra skildrat!

Toffelomdömet blir

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.