Fredag kväll den 20 juli och lördagen den 21 juli 2018: Drinks in Paris, Rom, London… and Uppsala


 Kära dagbok…

Jorå, nog fick jag en GT* igår kväll. Fästmön hade köpte en speciell elefant-gin när hon var i England härom helgen. Den använde hon för att blanda till en väldigt speciell gin och tonic med apelsin, gurka och svartpepparkorn. Mycket märklig kombo, men gott och kryddigt, lite åt det orientaliska hållet och orange blev det. Vi satt på ballen** och njöt av drinkarna, men sen blev gamla tanters ben trötta och vi fick gå in och lägga upp dem. Fast inte kan en tro att Anna är annat än en ung flicka med den blicken…

∼ ♦ ∼

I morse var det faktiskt regnigt och mulet när jag vaknade. Anna hade varit vaken en stund längre, för hon tvättade. Det lilla regn som kom var löjligt lite och torkade upp nästan genast. Morgonkaffe och -läsning utfördes på ballen och därefter följde frukost i köket. Jag spärrade upp ögonen när jag läste om synen på barnarbete på 1700-talet i boken Vävarnas barn. Tänk vilken skillnad det är mot idag när det uppfattas som kränkande om en ens skulle be ett barn utföra en smärre syssla i hushållet. I alla fall här. I Sverige. I den privilegierade världen.

∼ ♦ ∼

Nånstans på eftermiddagen traskade jag iväg till Stationen vid Uppsala central för att träffa BS. Vi hade lite löst pratat om att ses om BS skulle hälsa på en släkting här i stan under semestern. Och så var det dags för besök och det hampade sig så att även jag hade tid att ses (när har hag inte det?). Öl, nötter, regn och åska – det blev två mycket trevliga timmar i Paris, Rom och London. TACK!

∼ ♦ ∼

Till Main Street återvände jag runt 17-tiden. Vi fixade käk och E, Anna och jag åt lax med såser och potatis. Mycket gott! Katterna äter fortfarande dåligt. Kattmjölken var inte så väldigt populär, men de fick påsmat från Pussi som de ändå åt hyfsat av. Mamma Mini kanske inte har sån stor aptit, men bra balans, det har hon! Anna gjorde mig också medveten om att vår chili på ballen bär frukt. Tomatplantan, däremot, är som jag – ofruktsam.


Sen äntligen fick jag några timmar på tumanhand med min kära. 
Först promenerade vi och sen gick vi till Villa Romana där vi drack en rätt trist drink, Amalfi. Ren prosecco hade varit mycket bättre, var vi överens om.


Slutligen hamnade vi på Churchill Arms 
där vi fick var sin riktigt god GT. Eller fick och fick, Anna betalade. Är det nåt de är bra på där så är det GT. Vi satt och pratade och hade det gott innan vi traskade över järnvägen hem till Main Street. Där var det precis som vanligt, det vill säga alldeles för hett. Men jag är glad för dagens drinkar, dagens me-time med BS och we-time med Anna.

∼ ♦ ∼

*GT = Gin och Tonic
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.