Fjärde semesterkvällen och -natten samt den femte semesterdagen 2018: Bajsjakt, grubblerier och Margaretafest


 Kära dagbok…

Torsdagskorv av kyckling och kalkon och Staropramen

Torsdagskorv och öl.

Det blev elgrillning på ballen* i går kväll och det kanske andra inte tycker är spännande men det tycker jag. Och det var alldeles lagom med två kalkonkorvar och en kycklingkorv med bröd och räksallad samt en Staropramen för min del till middag. Men innan dess hade vi jagat en annan sorts korvar. Bajskorvar. Ja, såna som satt fast i lurvet där bak på Lucifer. Lite lös i magen var han, stackarn, nåt som antagligen beror på hettan och vätskeförlust. Det är svårt att få katterna att dricka och vi har provat allt från att väta deras tassar till fuktiga handdukar som vi frotterar dem med. Igår kväll blev Lucifer faktiskt lite uppiggad av en fuktig handduk, men sen kom det kontradirektiv från en läsare här att så skulle en definitivt inte göra. Svårt att veta hur, när en får olika råd.

Lucifer äter med fuktig handduk på sig

Vår lille superman äter med fuktig handduk på ryggen.


Idag har vi köpt lite kattmjölk
som de slickade i sig ytterst lite av. Sen har vi vattenskålar på tre olika ställen och kanske slinker nån droppe ner när vi inte ser. Men bajs hade fastnat i vår supermans lilla lurviga rumpa och vi fick jaga stackarn för att försöka karda och torka bort det. Vi provade förresten också en speciell katthandske som Fästmön hade skickat efter på katterna. Den funkade bäst på Minis typ av päls.

Efter bajsjakten var vi genomsvettiga och väl värda var sin GT**. Som tur var hade några moln seglat fram på himlen så vi kunde inta drinken på ballen. Ljuvligt! Och ytterligare lite senare åt vi glass med hallonsås. Glassen intog vi inomhus och så glodde vi på TV. Dels var det andra delen av en Agatha Christie-serie, dels första delen av en amerikansk serie om ett autentiskt mordfall.

∼ ♦ ∼

I natt blev det en grubbelnatt med för lite sömn. Jag har oftast inte svårt att somna, men sen vaknar jag. Då grubblar jag. Till sist klev jag upp och satte mig i bästefåtöljen och läste medan katterna busade på ballen. Då var det behagliga 16 grader utomhus, men huset i sig var uppvärmt, förstås. Vad jag grubblade över har jag inte tillåtelse att skriva om och förresten är det mina innersta tankar och känslor och dem har bara jag själv rätt till. Efter nån timme kunde jag gå och lägga mig och somna om igen.

∼ ♦ ∼

Jag vaknade till Margaretadagen. Min personliga Margareta var uppstigen, så jag passade på att lämna en liten grej på kudden. När jag insåg att Margareta inte skulle komma tillbaka till sovrummet klev jag upp och ut på ballen för att ”fira” henne. Sen blev det morgonkaffe och dito läsning där. Jag läste ut boken om ett svenskt brott och bytte till en Per Anders Fogelström-bok som jag fyndade på Emmaus i Gryttby den dagen när det… Nu saknar jag bara mellanboken i den trilogin. Den tredje delen tog jag med mig från mammas hem.

∼ ♦ ∼

Mörka moln bakom äppelträdsgrenarna

Det såg hoppfullt ut ett tag, men det kom inget regn.

Idag på eftermiddagen blev vi, E, som kom från sin pappa, och F bjudna på Margaretafest av Slottsfrun i Slottsträdgården. Såväl Anna som hennes snälla mamma heter Margareta, fast inte i förstanamn. Men ändå. Namnsdagar kan firas och medan jag satt och kikade på molnen och hoppades på regn dukades det fram Margaretabakelser med hallon och annat gott. Anna plockade smultron och satte på ett strå till mig. Det var väldigt gott att avsluta eftermiddagen med färsk ananas. Ananas eller melon kunde vi ha handlat idag när vi var iväg före Margaretafesten, men det gjorde vi inte. Vi hade fullt sjå att få plats med saker i kylen ändå. Från Slottsträdgården fick vi också med oss mer hallon samt vår egen sallad. Lustigt nog satt jag i min gamla balkongstol. Jag är glad att stolarna och dynorna kommer till användning av Slottsfrun och Slottsherrn – de sitter bra och stadigt i dem, sa Slottsfrun.

 

Kyckling- o kalkonkorv o klyftor o Staropramen

Fredagskorv och öl.

När vi återvänt till Main Street gick jag iväg för lite me-time och hämtade kontaktlinserna jag nätshoppade häromdan. I morgon blir det ännu mer me-time, för jag ska träffa en kollega och ta en drink efter lunch innan hennes tåg hem går runt 15-tiden. Jag blev så himla glad när hon mejlade och frågade om jag hade tid och lust. Tänk, nån vill träffa mig.

Anna lagade mat i bastuköket. Jag åt rester från igår till potatisklyftorna. Det var helt OK. Och nu sitter jag och väntar på en spännande GT-variant med apelsin. Månntro en får nåt sånt så här på fredagskvällen..?

 

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**GT = Gin och Tonic


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.